Nooit meer puzzel-ergernissen met deze puzzelmap

0
1529

Als het buiten kouder wordt, krijg ik altijd zin om te gaan puzzelen. Avonden lang werken aan een puzzel, dat vind ik nou echt rustgevend, (behalve als ik dat éne stukje steeds maar niet kan vinden!!). Toch is het wel een gedoe om meerdere dagen, of soms zelfs weken, over een puzzel te doen, want waar laat je hem?

Puzzelrol werkt voor mij niet

Ik heb een tijdje gewerkt met zo’n rol. Je maakt de puzzel dan op een doek en je rolt hem vervolgens op. Zelf heb ik hier geen goede ervaringen mee, want ik vond het doek onhandig om op te puzzelen en na het oprollen waren alle stukjes steeds verschoven of uit elkaar. En waar laat je alle stukjes die je nog over hebt?

De oplossing: een puzzelmap

Afgelopen december heb ik daarom geïnvesteerd in een puzzelmap. Ik had het al eerder gezien bij andere mensen en het leek me zó handig. Ik kan je vertellen, het is ook echt heel handig! Ik zou nooit meer zonder deze map willen puzzelen.

Bron: www.bol.com

Dit is hoe het werkt: Je klapt de map open en begint op het middenvlak te puzzelen. Er zijn ook twee losse vlakken, die je aan de zijkanten kunt leggen. Hier leg je alle losse stukjes op. Als je de puzzel even aan de kant wilt leggen, verplaats je de losse vlakken naar het midden (op de puzzel dus) en vouw je de map weer dicht. Nu kun je hem gemakkelijk even onder een kast of bank opbergen. Als je daarna weer verder gaat, ligt alles nog precies op dezelfde plek.

Aanrader

Ik zou deze map dus aan iedereen aanraden die graag puzzelt! Het is ook een leuk idee om cadeau te doen. In de map passen puzzels tot 1000 stukjes. Ben je een fanatieke puzzelaar en maak je nóg grotere puzzels? Dan is deze map een aanrader, deze kan namelijk tot 1500 stukjes.

Houd jij van puzzelen? Hoe berg jij je puzzel op als je er even niet aan werkt? Laat het weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here