‘Missing man’ op begrafenis Rosemary Mariner door 4 vrouwelijke gevechtspiloten

0
461

Voor het eerst in de geschiedenis van het Amerikaanse leger heeft een formatie straalvliegtuigen met alleen vrouwelijke piloten een zogenoemde ‘missing man fly-over’ gegeven. Dat gebeurde op de uitvaart van Rosemary Mariner, de eerste vrouwelijke straaljagerpiloot in de VS. Ze overleed afgelopen week op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van eierstokkanker.

Vliegeniersbloed
Ze was nog maar een dreumes van 3 jaar toen haar vader, een marinepiloot, overleed tijdens een crash. Rosemary Mariner schreef in 1974 geschiedenis toen zij als eerste vrouw ooit in een tactical fighter jet vloog. Tijdens de Golfoorlog van 1991 was ze eveneens de eerste vrouwelijke squadronleider.

Naar de hemel
Haar begrafenis werd vergezeld door een flyover van vrouwelijke gevechtspiloten in de zogenaamde ‘missing man formation’. Dit is een speciaal eerbetoon voor militaire piloten die sterven voor hun land. 4 vliegtuigen komen over in formatie, waarna er eentje afhaakt en recht omhoog (naar de hemel) gaat. Een prachtig eerbetoon voor een vrouw die de weg (de lucht) bereidde voor vele andere vrouwen. En een kippenvelmomentje op Rosemary’s begrafenis. Kijk maar…….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here