Met duurzame waterflessen op weg naar een beter klimaat

0
366

Vandaag protesteerden duizenden scholieren in Den Haag voor een beter klimaat. Zij volgen het voorbeeld van jongeren als de 15-jarige Greta Thunberg uit Zweden. Dit meisje ontketende een paar maanden geleden een ware rage door te weigeren naar haar schoollessen te gaan tot Zweden zich aan de gemaakte klimaatafspraken houdt. Sindsdien hebben vele “klimaatspijbelaars” zich bij haar aangesloten. Vanmiddag was het dus de beurt aan de Nederlandse jongeren, die de schoolbanken inruilden voor het Malieveld.

De jongerendemonstraties zorgen vooral voor meer aandacht voor de klimaatproblematiek. Hierbij gaat het niet alleen om politieke aandacht, maar ook om bewustzijn bij “de gewone mensen”. Wij kunnen namelijk zelf ook genoeg doen om de opwarming van de aarde te beperken. Het verhaal over minder douchen, de verwarming niet onnodig hoog te zetten en de lichten uit te doen als je niet in de betreffende kamer bent, is bekend. Ook zijn de meeste mensen er inmiddels van overtuigd hoe vervuilend de vleesindustrie eigenlijk is.

Een ander aspect waar we in ons dagelijks leven rekening mee kunnen houden is het zo min mogelijk verspillen van plastic. Eerder schreef ik al een artikel over een milieubewuste vervanger van wegwerp-koffiebekertjes. Hetzelfde concept is echter ook mogelijk bij waterflessen. De standaard plastic wegwerpflesjes zijn immers niet echt bevorderlijk voor het klimaat. Gelukkig bestaan er verschillende herbruikbare flessen die de wegwerpflesjes kunnen vervangen. Veel van deze herbruikbare flessen zijn helaas ook gemaakt van plastic. Dus als je écht wilt bijdragen aan een beter millieu, is het belangrijk om er bij het kiezen van een herbruikbare waterfles op te letten dat deze is gemaakt van duurzaam materiaal.

Gelukkig hoef je niet zelf op zoek naar de beste duurzame waterflessen. En zelfs ik hoefde dat niet te doen. De vrouwen van het “Zero Waste Project”, waar Margot onlangs een artikel over verscheen, hebben namelijk een handige lijst samengesteld van de mooiste duurzame waterflessen. Dus ben jij ook bereid om een stapje duurzamer te worden voor een beter klimaat, neem dan vooral een kijkje op hun website om jouw favoriete duurzame waterfles te vinden!

Ben jij al in het bezit van een duurzame waterfles? Laat het ons weten in de reacties!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here