“De geniale vriendin” nu ook op TV!

0
682

Vorige week schreef ik over de Napolitaanse Romans van Elena Ferrante, een van mijn favoriete boekenseries. Voor mijn mede Ferrante-fans heb ik nu goed nieuws! Het eerste boek van de reeks, De Geniale Vriendin, is namelijk verwerkt tot televisieserie. En, wat nog beter is, vorige week vrijdag was de eerste aflevering, “Hoofdstuk 1: De poppen” genaamd, al te zien op NPO 2. De komende 7 weken zendt dit kanaal elke vrijdagavond om 22:55 een nieuwe episode van het indrukwekkende eerste deel van de Napolitaanse Romans uit. Ik weet dus wat ik er de komende vrijdagavonden op mijn planning staat.

Terugkijken

Bedenk je je inmiddels verschrikt dat je de eerste aflevering van De Geniale Vriendin of “L’amica geniale” hebt gemist, dan kan ik je geruststellen. Elke aflevering is namelijk tot 7 dagen na de uitzending terug te kjiken op NPO 2. Je hebt dus nog 2 dagen om “Hoodstuk 1: De Poppen” terug te kijken via dit linkje: https://www.vpro.nl/programmas/de-geniale-vriendin.html. Precies op tijd voor de volgende aflevering van komende vrijdag dus!

Dicht bij het origineel

Tijdens de voorpremière van de serie op het Filmfestival van Venetië werd de Italiaans regisseur Saverio Constanze geprezen om het feit dat hij zo dicht bij het originele verhaal is gebleven. Wat hier onder andere aan bijdraagt is dat er in de serie Italiaans en gedeeltelijk Napolitaans dialect wordt gesproken. Bovendien is geprobeerd om de plekken waar het boek zich afspeelt zo goed mogelijk te simuleren.”De wijk” uit de boeken is bijna zeker gebaseerd op de armoedige Napolitaanse wijk Rione Luzzatti. Toch zijn maar weinig van de scènes van L’amica geniale ook daadwerkelijk in deze wijk opgenomen. In de tijd waarin het boek zich afspeelt, lag Rione Luzatti namelijk nog op een open vlakte, terwijl deze nu meer deel uitmaakt van de stad. De wijk is daarom nagebouwd op een terrein van de Caserta filmstudio’s. En dit was zeker geen klein klusje: aan de set kwam 20000 vierkante meter aan decors te pas.

Wil je meer zien en weten over de serie? Bekijk dan de trailer hieronder en bezoek de My Brilliant Friend-pagina van HBO. Hier vind je verschillende kijkjes achter de schermen, een alternatieve trailer, recensies en andere details.

 

Heb jij de eerste aflevering van L’amicale geniale al gezien? Laat het ons weten in de reacties!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here