Tinderen voor de liefde én voor de business

0
897

Bumble werd opgericht door ex-werknemers van Tinder. O.a. door Whitney Wolfe die een breed uitgemeten rechtzaak aanspande tegen haar voormalige baas, die haar seksueel intimideerde. Samen met 2 collega’s ontwikkelde ze het vrouwvriendelijke antwoord op Tinder: vrouwen openen er het gesprek.

Feministisch daten
“Feminisme gaat over gelijkheid. In het traditionele datinglandschap staat de man ver boven de vrouw”, aldus Whitney in het FD. “De man gaat achter de vrouw aan, de man benadert de vrouw, vraagt de vrouw uit, betaalt voor het eten. Er rust veel verantwoordelijkheid op de schouders van de man en daarmee ook macht. Er is een onbalans. We zeggen niet dat de vrouw boven de man moet komen te staan, maar op gelijke hoogte. Zet de eerste stap, zeggen wij daarom. Wij willen van dating een gelijkwaardiger ervaring maken.”

#MeToo
De app heeft ook een zakelijke variant, namelijkBumbleBizz. Daarmee wordt het voor vrouwelijke ondernemers mogelijk om digitaal te netwerken en een eventuele zakelijke partner te vinden op basis van interesses en ervaringen. “We willen die cultuur doorbreken”, aldus Whitney over haar potentiële concurrent van LinkedIn. “Het dient ook een breder doel. De ondervertegenwoordiging van vrouwen op vooraanstaande plaatsen is een reden van veel politieke crises. Neem klimaatverandering. Zoiets zou veel beter te tackelen zijn als vrouwen er meer over te zeggen zouden hebben. Dat verzin ik niet zelf, dat blijkt uit onderzoek. Het is van cruciaal belang voor onze toekomst dat we hier wat aan doen. Ik wil hier mijn steentje aan bijdragen. De #MeToo-beweging laat zien dat er behoefte aan is, dat het geen hocuspocus is wat wij hier doen.’

App
BumbleBizz werkt in de basis hetzelfde als de reguliere app. Dit betekent dat vrouwen het eerste contact leggen. Maar net als bij Bumble, kan daarbij naar mannen en vrouwen worden gezocht. Volgens Wolfe een gemakkelijker en eigentijdsere variant op LinkedIn. Swipen voor de carriere!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here