Netflix betaalt hoofdprijs om 4 vrouwen op weg naar politieke top te volgen

0
320

Streamingsdienst Netflix heeft de rechten aangekocht van de ‘Knock Down the House’ voor een recordbedrag van 10 miljoen dollar, de duurste aankoop van een documentaire tot nu toe. In de politieke documentaire, gaat het om de strijd van 4 vrouwen voor een plek in het Huis van Afgevaardigden. Namelijk: Alexandria Ocasio-Cortez, Cori Bush, Amy Vilela en Paula Jean Swearengin.

Jongste ooit
Eerstgenoemde, de 29-jarige Alexandria Ocasio-Cortez, lukte het vorig jaar de tussentijdse verkiezingen te winnen, waarmee ze het jongste congreslid ooit werd, extra bijzonder omdat ze een krap campagnebudget had. Ze weigert namelijk om hier geld van het bedrijfsleven voor aan te nemen.

Sundance
De serie ging begin deze maand in premiere op het Sundance Festival, waar het gelijk de Favorite Award en een staande ovatie van het publiek kreeg. Het geld voor de productie werd aanvankelijk met een crowdfundingsactie via Kickstarter bijeen geharkt.

Vrouwelijke regisseur
‘Knock Down the House’ is geregisseerd door Rachel Lears, die vorig jaar de serie ‘Netizens’ maakte over online vrouwenhaat, intimidatie en cyberstalking. Ze noemt het een eer om nu samen te werken met Netflix. “Dit platform geeft ons de kans om een enorm publiek te bereiken, inclusief kijkers die normaal gesproken geen documentaires zien. We zijn ook enthousiast over de samenwerking met Netflix om een actie op te starten waarmee we gesprekken voeren over onze democratie en hoe die kan ontwikkelen.”

Kijken
In ‘De Wereld Draait Door’ werd vorige week al een voorschotje genomen op de docuserie. Hieronder een trailer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here