Presentatrice Nadia Moussaid op nummer 1 in ‘De Kleurrijke Top 100’

0
469

“Zij staat voor de nieuwe generatie vrouwen van kleur in de media. Zij is wat ons betreft het gezicht van verandering en de personificatie van talent, vrouwelijk leiderschap, intellect en verbinding.” De hoofdredactie van De Kleurrijke Top 100 roept journaliste en presentatrice Nadia Moussaid tot de nummer 1 op de lijst van dit jaar. “Zolang Nadia in de media werkt, maakt zij zich hard voor diversiteit, feminisme en gelijkwaardigheid en zij is met haar antropologische benadering van actuele zaken altijd spot on. Ze is een voorbeeld voor veel vrouwen die in de media willen werken, of in de media werkzaam zijn en staat met beide journalistieke benen in de samenleving; in tijden van polariserende media is zij overal waar zij komt – of het nu AT5, KRO-NCRV of nu de VPRO is – een verademing” aldus de hoofdredactie van De Kleurrijke Top 100.

Iedereen wordt beter van kleurrijk
Diversiteit is anno 2019 een realistisch gegeven. Niet alleen omdat allerlei onderzoeken aangeven dat bedrijven en organisaties er beter door gaan functioneren, maar ook door veranderingsprocessen in de samenleving. Globalisering en internationalisering gaan snel en de bewustwording van cultureel erfgoed en een multiculturele identiteit zijn feiten. De Kleurrijke Top 100 is een jaarlijkse ranking van Nederlanders die het verschil maken door met hun werk, persoonlijkheid en visie een bijdrage te leveren aan een inclusievere samenleving.

Het begin
De Kleurrijke Lijst werd in 2010 door Raja Felgata geïntroduceerd als antwoord op de Opzij Top 100. Die was namelijk te kleurloos, te wit en dus kwam ze met een lijst talentvolle en kleurrijke vrouwen. Tegenwoordig zijn ook sprankelende mannen van de partij. Ieder jaar wordt de lijst voorzien van nieuwe namen. Raja en haar mede-hoofdredacteur Khalid Ouaziz hopen met de Kleurrijke Top 100 het veelgehoorde argument van ‘ze zijn er niet’ te weerleggen.

10 rubrieken
De lijst is een inclusieve en realistische weerspiegeling van de gamechangers van Nederland. De lijst heeft als doel om de kracht van representatie te bundelen en te gebruiken voor de verbinding met andere netwerken. De Kleurrijke Top 100 wordt door bedrijven en redacties gebruikt om de eigen blik te verruimen. Hierbij worden social disrupters, gamechangers en rolmodellen zichtbaarder gemaakt voor o.a. mediaredacties en het bedrijfsleven. De lijst bestaat uit 10 rubrieken met o.a. MEDIA, OVERHEID, SPORT, CULTUUR en GAMECHANGERS. Elke rubriek bestaat uit een nummer 1; iemand die het afgelopen jaar het verschil heeft gemaakt met zijn of haar werk, persoonlijkheid en visie. Nadia Moussaid is dus de ‘overall’ nummer 1.

Winnaars in andere categorieën

  • Overheid: Ahmed Aboutaleb
  • Entertainment: Naaz Mohamad
  • Sport: Hakim Ziyech
  • Ondernemers: Zina Abboud
  • Gamechangers: Johnny de Mol en Adil Izemrane
  • Bestuurders: Sylvia Dornseiffer
  • Cultuur & Creative: Yassine Boussaid
  • Talent Tech & Trends: Sjoerd
  • Bedrijfsleven: Charlotte Insinger

Vluchtelingen
Dit jaar is getracht om ook vluchtelingen met een inspirerend verhaal op te nemen in de lijst om hen zichtbaar te maken voor de rest van de samenleving. “Wij geloven dat vluchtelingen met veel bagage naar Nederland komen en die bagage bestaat niet alleen uit leed en verdriet, maar ook uit kennis en ideeën. Zij zijn een rijke aanvulling op onze samenleving.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here