Feministen hebben okselhaar, haten mannen en mogen geen lippenstift op

0
89

Als vrouw die jong was tijdens de 2e feministische golf ben ik blij met nieuwe rolmodellen. Ik vind het maar al te treurig dat er in Nederland nog mensen zijn die bij het ‘F-woord’ denken aan tuinbroeken, vrouwen met bollen wol onder hun oksels en hangborsten als gevolg van verbrande beha’s. ‘Are you kidding?’ Wanneer je onder de 40 jaar bent, kun je die al helemaal nooit gezien hebben, want reeds in 1980 waren die uiterlijkheden verdwenen. Nou, misschien leefden ze nog ergens onder een steen, maar niet vol in het zicht………….

Maar vooroordelen zijn hardnekkig, omdat ze zonder check van anderen worden overgenomen. En omdat het wel zo goed uitkomt. In het boek ‘Feministen dragen geen roze en andere leugens’ vertellen ruim 50 fenomenale vrouwen, van Hollywoodactrices tot tieneractivisten, hun verhaal. Aangevuld met een aantal bijdragen van toonaangevende Nederlandse feministen is dit een inclusief boek dat de online beweging verbindt met academische denkers, en waarin alle soorten feminisme worden beschreven.
Voor iedereen die weet dat zij/hij een feminist is, maar nog enigszins geïntimideerd is door het F-woord.

Enkele Engelstalige auteurs zijn: Emma Watson, Helen Fielding (die schreef speciaal voor dit boek een nieuw dagboekfragment van Bridget Jones), Saoirse Ronan, Jameela Jamil, Keira Knightly, Jodie Whittaker, Evanna Lynch en Skai Jackson.

De Nederlandse bijdragen zijn van: Milou Deelen, Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, Sarah Izat, Stella Bergsma en Rianne Swierstra.

Gisteren op Internationale Vrouwendag verschenen en gepresenteerd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here