AT5, BNNVARA, FunX, Human, KRO-NCRV, LINDA., NTR, Viacom en VPRO ondertekenen Charter Diversiteit

0
336

Vrouwen en mannen ervaren de balans op de werkvloer verschillend. Ruim de helft van de mannen vindt dat er géén genderongelijkheid is tegenover ruim de helft van de vrouwen die dat nou juist wél vindt. Zo blijkt uit onderzoek van vacaturesite Jobrapido onder een kleine 600 bezoekers…..

Cultuur van vertrouwen
Organisaties die hoog scoren op goed werkgeverschap en een vertrouwenscultuur, creëren werkomgevingen waarin iedereen, ongeacht wie hij of zij is of doet, de mogelijkheid krijgt om zichzelf te ontwikkelen en door te groeien naar hogere en topfuncties. Bij de beste werkgevers, is op de topposities inmiddels 35% een vrouw. Ze zijn daarmee het wettelijk streefcijfer van 30% voorbij. Dat maakte internationale onderzoeksbureau Great Place to Work op 8 maart bekend. Bij de ‘Best Workplaces’ (36 in totaal) ligt dit aandeel nog hoger: 45% van de managers is binnen deze groep vrouw.

Mediawijsheid
Het Charter Diversiteit is onderdeel van een Europees netwerk van Charters in 20 landen en werd in Nederland al door 179 bedrijven ondertekend. Mediabedrijven zoals AT5, KRO-NCRV, BNNVARA en VPRO sloten zich daar bij aan. Vandaag werd LINDA. aan dat rijtje toegevoegd. Zij zijn, met heel veel vrouwen in dienst, een groot mediamerk geworden en om die reden voelen zij zich ook verantwoordelijk om verder bij te dragen aan maatschappelijke vooruitgang, laten zij op hun website weten.

Zwart, wit, dik, dun, oud, jong.
“We willen een afspiegeling zijn van alle vrouwen in onze samenleving waarin iedereen zich herkent en thuisvoelt”, aldus hoofdredacteur Jildou van der Bijl. “Momenteel geven we binnen het bedrijf al workshops over diversiteit, hebben we een diversiteitscommissie opgericht en proberen we constant scherp te zijn op inclusiviteit in onze uitingen. Hebben we een goede mix tussen man en vrouw, jong en oud, zwart en wit, dik en dun? We proberen ons daar erg bewust van te zijn.”

Goed voorbeeld doet goed volgen
Voor bedrijven en instellingen die dit mooie initiatief willen volgen: onderteken het Charter Diversiteit. Daarmee laat u zien dat u als werkgever zich serieus wilt inzetten voor meer diversiteit en inclusie in uw bedrijf. Het Charter biedt ondersteuning en toegang tot een relevant netwerk. 135 Nederlandse en meer dan 10.000 Europese ondertekenaars gingen u voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here