Top 5 bezienswaardigheden in Sevilla

0
701

Een tijdje geleden ben ik paar dagen met vriendinnen in Sevilla geweest. Wát een leuke stad is dat zeg! We hebben heerlijk genoten van het lekkere weer en de sfeer in de stad. In dit artikel lees je de 5 dingen die ik iedereen aanraad om te doen als je in Sevilla bent.

Fietstocht Baja Bikes

Een fietstocht vind ik altijd ideaal om een vakantie/citytrip mee te beginnen. Zo leer je de stad alvast een beetje kennen en weet je waar de leuke plekken zijn. Wij hebben een fietstocht van baja bikes gedaan en dat is echt een aanrader! Je krijgt een rondleiding van 3 uur lang, waarbij je alle leuke hoekjes van Sevilla ziet. De rondleiding werd gegeven door een Nederlandse gids die allerlei interessante verhalen vertelde over de plekken waar we langskwamen.

Metropol parasol

Metropol parasol is een groot houten bouwwerk. Het wordt ook wel ‘las setas de Sevilla’ genoemd, wat ‘de paddestoelen van Sevilla’ betekent. Als je het ziet, dan begrijp je de naam meteen. Naast dat het een mooi bouwwerk is om naar te kijken, kun je er ook op lopen. Voor maar €3 kun je met de lift omhoog en krijg je een mooi uitzicht over Sevilla.

Real Alcázar

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Sevilla is Real Alcázar. Dit is een koninklijk paleis, gebouwd in de Mudéjar-stijl. Dit is een mix van Christelijke en Arabische architectuur. Het is een prachtig paleis om in rond te lopen. Een regulier ticket kost €12,50, maar er zijn allerlei kortingen (voor studenten, kinderen, ouderen), dus houd dat in de gaten! Wij waren er buiten het seizoen, dus we hebben ter plekke een kaartje gekocht, maar we hoorden dat dit in de zomer absoluut onmogelijk is vanwege de lange rijen. Dus als je van plan bent in het hoogseizoen te gaan, zou ik je aanraden om van tevoren via internet kaartjes te kopen. Als je het paleis hebt gezien, kun je vervolgens naar buiten de tuinen in lopen. Ik vond de tuinen misschien wel net zo mooi als het paleis zelf, dus ga daar zeker even kijken!

Kathedraal Maria de la Sede

Op hetzelfde plein als het paleis vind je de indrukwekkende kathedraal. Het is het grootste gotische gebouw van de wereld. Ik vond de buitenkant mooier en unieker dan de binnenkant, maar ik zou je toch aanraden om een kaartje de kopen. De reden hiervoor is dat je dan de 104,5 meter hoge klokkentoren (la Giralda) kunt beklimmen. Het grappige aan deze toren is dat je niet omhoog gaat met trappen, maar met kleine hellinkjes. Ons werd verteld dat dit zo is gemaakt, omdat de mensen vroeger op ezeltjes naar boven gingen in de toren (en ezels kunnen niet traplopen). Vanaf de toren is het uitzicht over Sevilla erg mooi.

 

Plaza de España is misschien wel de meest kenmerkende bezienswaardigheid die in Sevilla te vinden is. Het werd gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929 en is bijna 50.000 m2 groot. Versierd met bruggen en mooie tegeltjes is het een van de mooiste pleinen die ik ooit heb gezien. We hebben er eerst mooie foto’s gemaakt en daarna zijn we gaan kijken naar de flamenco danseressen, die hier de hele dag optreden. Naast Plaza de España ligt het María Luisa park. Dit is niet zomaar een park, het lijkt op een botanische tuin door alle mooie en tropische plantensoorten die je er kunt bewonderen. Het is een heerlijke plek om even te picknicken, in de schaduw te zitten of een rondje te lopen. Je kunt je hier lang vermaken, want het is erg groot en er is veel te zien.

Dit zijn voor mij de 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen als je een bezoekje brengt aan Sevilla. Alles is makkelijk te voet te bereiken, want Sevilla is niet zo groot dus alles ligt dicht bij elkaar.

Ben jij wel eens in Sevilla geweest? Wat zijn jouw beste aanraders? Laat het weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here