TIME-lijst met 100 invloedrijkste personen bestaat voor bijna de helft uit vrouwen!

0
263

De jaarlijkse lijst van TIME Magazine met de 100 invloedrijkste mensen bevat meer vrouwen dan ooit. “We hebben zelfs 48 vrouwen in de lijst nu tegen 45 vorig jaar”, jubelt hoofdredacteur en CEO Edward Felsenthal bij ‘CBS This Morning’…

15e editie
In 2004 toen ze met deze top 100 begonnen bevatte die 24 vrouwen. Hij voegt eraan toe dat deze lijst op een bepaalde manier een afspiegeling is van de samenleving en vooral een fantastisch jaar van diversiteit.

Gayle King
De TIME-uitgave van deze week heeft coverheldinnen zoals actrice Sandra Oh, hoofd van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi, popster Taylor Swift en CBS-presentrice Gayle King die het interview had met Felsenthal. Ze bekende buitengewoon trots te zijn deel te mogen uitmaken van deze lijst met ‘changemakers’. “Het is nog niet eens lunchtijd en nu al heb ik een topdag!” aldus Gayle die tevens hoofdredacteur is van ‘O’, het magazine van Oprah Winfrey.

Iconic women
Andere iconische vrouwen op de lijst zijn onder anderen voormalig first lady Michelle Obama (wiens profiel geschreven werd door Beyoncé), Dr. Christine Blasey Ford (geschreven door Kamala Harris), presidentskandidate voor volgend jaar Alexandria Ocasio-Cortez (geschreven door Elizabeth Warren) en uiteraard ook de Nieuw Zeelandse premier Jacinda Ardern.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here