Mustsee: Prinses Amalia over koningsdag en haar toekomst

0
427

Gisteren was het koningsdag en dat betekent dat sommigen van ons deze dag hebben gebruikt om alle aanwinsten van de vrijmarkt op hun gemakje te bekijken of om het geld te tellen wat de spullen op hun kleedje hun heeft opgeleverd. Maar er zijn ongetwijfeld ook genoeg mensen die vandaag de hele dag in bed of op de bank hebben gelegen in de hoop zo snel mogelijk van hun koningsdagkater af te komen. Ongeacht wat je vandaag hebt gedaan, heb je ongetwijfeld de mogelijkheid gehad om nog even lekker na te genieten. Het internet staat namelijk vol met de leukste koningsdagfilmpjes. En dit zijn niet alleen de bloopers van dronken mensen met vervaagde vlaggetjes op hun wangen. Ik werd namelijk door een van mijn vriendinnen geattendeerd op een interview met prinses Amalia.

De manier waarop de Nederlandse kroonprinses koningsdag viert kan bijna niet meer verschillen van de manier waarop haar leeftijdsgenoten deze dag spenderen. Want terwijl de andere Nederlandse zestienjarigen over vrijmarkten struinden of losgingen tijdens een van de vele koningsdagfestivals, deelde prinses Amalia talloze handjes en lieve lachjes uit aan het publiek en deed ze onder toeziend oog van de televisiecamera’s mee aan een quiz. Dat is nog eens andere koek. Constant gevolgd en bekeken worden is niet niks, zeker niet als je nog zo jong bent als Amalia en haar zusjes. En hoewel de leden van het koningshuis vaak genoeg de nodige kritiek over zich uitgestort krijgen, zullen we toch moeten toegeven dat de manier waarop de zestienjarige prinses haar verantwoordelijkheden draagt respect verdient.

Zo gaf zij tijdens koningsdag dus samen met haar ouders een interview aan RTL Nieuws, waarin zij vertelde over hoe zij koningsdag en haar positie als prinses ervaart. “Het is soms onwerkelijk voor mij om me te realiseren dat dit echt mijn leven is,” gaf Amalia bijvoorbeeld aan. Ook gaf ze toe dat het soms best spannend is als alle ogen op je gericht zijn, waarbij ze op een grappige manier in de reden werd gevallen door haar moeder Maxima. Zij bewijst in dit interview dat moeders altijd gewoon moeders zullen blijven, al behoren ze tot de koninklijke familie. Moeders kunnen immers vaak de verleiding niet weerstaan om hun dochters in de reden te vallen en te verbeteren. En dat vinden deze dochters, ook prinsessen, vaak niet zo’n goed idee. Gelukkig levert dit in dit geval een vermakelijk filmfragment op, dat aantoont dat wij als moeders en dochters uiteindelijk allemaal hetzelfde zijn.

Ben je benieuwd geworden naar het interview met een van Nederlands bekendste supervrouwen van de toekomst? Je vindt het filmpje hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here