[gesloten] WINACTIE: De wereld veranderen begint met één plastic flesje

4
255

Dat is de titel van het boek waar ik jullie vandaag wat meer over wil vertellen. Recht voor z’n raap en concreet, precies wat dit hele boek ook goed omschrijft. Het boek, geschreven door Will McCallum, is erop gericht om ons allemaal duidelijk te maken waarom plastic zo’n groot probleem voor het milieu is, maar vooral ook wat je zelf kunt doen om dit probleem te verminderen. Het confronteert ons met de wegwerpcultuur waarin we leven en de toekomst die op ons staat te wachten als we niet snel iets gaan veranderen. Een treffend voorbeeld vond ik dat er in 2050, als we zo doorgaan, meer plastic in de zee zal liggen dan vissen. Na een paar hoofdstukken is de boodschap duidelijk: dit kan zo niet langer!

Wil je dit boek winnen? Beantwoord de vraag onderaan dit artikel en maak kans!

Wanneer de noodzaak van verandering wel duidelijk is, begint deel 2 van het boek, namelijk: hoe dan? Veel mensen zijn bereid een steentje bij te dragen, maar weten gewoon niet hoe ze dit aan moeten pakken. De adviezen die dit boek geeft, kunnen bijna niet concreter en praktischer, dus je kunt er direct mee aan de slag. De hoofdstukken zijn ingedeeld naar de kamers in je huis: badkamer, slaapkamer, keuken, onderweg, kinderkamer, werk en leefomgeving. Bij elke kamer worden tips en producten genoemd, waarmee je het plastic zo veel mogelijk uit je huis kunt verbannen. Aan het einde van elk hoofdstuk vind je vervolgens een ‘plasticvrij-plan’. Hierin kun je invullen wat jij gaat doen. Erg goed, want zo word je geprikkeld om het boek aan de kant te leggen en tot actie over te gaan.

Dit boek is dus een echte aanrader voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben (of simpelweg een beetje advies) om aan de slag te gaan met het verminderen van hun plastic-gebruik.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook onze blog over het boek “Het Zero Waste Project”.

Hoe kun je dit boek winnen?

Geef voor 19 mei antwoord in de reacties op de volgende vraag:
Wat doe jij om bij te dragen aan een beter milieu?

Als je gewonnen hebt, sturen wij je een mail waarin we om je adresgegevens vragen. En dan heb je het boek zo snel mogelijk in huis.

4 REACTIES

  1. Afval scheiden,energiezuinige apparaten in huis,boodschappen doen met boodschappentas en linnen zakjes voor fruit en groente,zoveel mogelijk spullen kopen zonder plastic,de auto zoveel mogelijk laten staan,kort douchen,minder vlees eten

  2. Scheiden van mijn afval, denk aan o.a. groene en grijze container, glas en papier. Als ik iets zonder plastic verpakking kan kopen, dan doe ik dat. We hebben spaar- en ledlampen. Ook hebben we weinig lampen aan ’s avonds. Verwarming niet te hoog en op tijd uit. Dat soort kleine dingen 🙂
    Ik kan waarschijnlijk veel meer doen, daarom lijkt me dit boek ook erg nuttig! Er staan vast tips in waar ik nog niet aan had gedacht.

  3. Afval scheiden,spaarlampen,kort douchen,plastic verpakkingen zoveel mogelijk vermijden,kachel lager .Er is vast nog veel meer dat ik kan doen dus benieuwd naar het boek

    • Gefeliciteerd Betty! Jij bent de winnaar van deze actie! Wij hebben inmiddels contact met je opgenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here