Dit vrouwenurinoir maakt dat we net zo snel even kunnen plassen als de mannen

0
902

Bestaat er zoiets als penisnijd bij vrouwen? Mwah, ik ben het zelden tegengekomen. Echter: als het om een snelle plas doen gaat, hebben we er allemaal weleens last van. Tijdens het shoppen moet je opeens en je zoekt 10 minuten in dat grote warenhuis voordat je de wc’s eindelijk bereikt hebt. Terwijl er vlak voor de deur een pissoir is voor de heren waar ze op een kluitje hun blazen staan te legen. Het festivalseizoen breekt aan en iedereen kent de lange rijen voor de toiletwagens of Dixi’s bij de vrouwen, terwijl het bij de mannen een komen en gaan is. “Dat willen wij ook wel……..”

3 tegelijk
Zo dacht ook de in Denemarken woonachtige Française Gina Perier. Onder het motto ‘Uriner, une question d’egalité’ creëerde zij de LAPEE. Jawel, een frans / engelse woordcombinatie. Het is het vrouwelijke antwoord op de urinoir. Er kunnen 3 vrouwen tegelijk plassen, in de meest natuurlijke houding. En zo’n mooi roze, rond vormgegeven trio kan gemakkelijk overal neergezet worden. Het heeft een ingebouwde tank met een capaciteit van 1100 liter en dat is voldoende voor 48 uur volcontinu gebruik. Sassen maar.

Onbespied
De wanden van het urinoir bieden zittend bescherming tegen pottenkijkers  en zorgen er tevens voor dat de mannen hier niet staand ‘uit de broek’ kunnen en de boel onder spetteren. De Lapees staan voorts op een verhoging, zodat er ook niet over de rand kan worden gegluurd. Dat biedt meer veiligheid dan plassen op verscholen plekken in het wild of afgesloten toiletten, aldus ontwerpster Gina Perier. Ja met 1 r, anders zou je er wellicht nog van gaan bruisen.

In de prijzen
Alle gekheid op een stokje. De Lapee won reeds vele prijzen voor zowel het design als voor de functionaliteit. Vorige week nog een gouden medaille op de Franse uitvinderswedstrijd Concours Lépine. Nu nog uitrollen over de wereld. Een aanrader voor alle evenementen-organisatoren. Zoals ik eerder deze week al schreef: met meer vrouwen in de wereld van de tech(niek) maken we grote stappen voorwaarts!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here