Geen inpakstress met de juiste koffer voor jouw reis

0
278

Op reis gaan is altijd enerverend: hoe vaak je ook gaat! Dat moment dat je je koffer weer pakt uit de berging en je je bloed sneller voelt stromen. Of het nu gaat om een zakelijk trip, het bijwonen van een conferentie, een stedentrip met vriendinnen of om het gezinsreces. Aan de andere kant: we kennen ook allemaal de inpakstress. Wat, hoeveel en hoe stop je in welke koffer? Het liefste nemen we alles zo ruim mogelijk mee, maar als je gaat vliegen is dat geen optie meer. Steeds vaker ben je aan een maximum gebonden en dat verschilt per luchtvaartmaatschappij.

Alle onsjes tellen mee
Voor een nachtje of één, twee, kun je natuurlijk kiezen voor alleen handbagage: meestal een handtas en een kleine koffer. Check van te voren via internet altijd wat de maximale afmetingen en het gewicht mogen zijn. Als alle onsjes bagage tellen, let dan ook op het gewicht van de koffer zelf. Daarin zijn grote onderlinge verschillen. De inhoudscapaciteit van je bagage wordt altijd uitgedrukt in liters.

Tas, koffer, rugzak
Welke koffer(s) of tas(sen) je kiest, is dus afhankelijk van de toer die je gaat maken. Bij een ‘roadtrip’ is een tas handiger, die is flexibeler en kun je beter stouwen in de kofferbak van een auto of bus. Voor een vlucht is een koffer altijd beter. Je spullen zijn dan beter beschermd en vaak kun je er ook meer in kwijt. Hoe voller en hoe listiger ingepakt, hoe veiliger je bezittingen zijn. Met bijvoorbeeld zo’n handige reiskoffer van Samsonite weet je zeker dat je waardevolle spullen door het supersterke harde materiaal goed worden beschermd. Zelfs het zachte materiaal aan de binnenzijde is supersterk.

Herrie
Ook wat betreft de accessoires is er nogal wat variatie. Handigheidjes zoals elastieken banden of speciale vakken voor een betere indeling. Voorts zijn er verschillende opties voor de handvatten of de trekstang van een koffer. Uiteraard zijn wieltjes heel comfortabel, dat scheelt je veel sjouwwerk. Maar ze zijn niet allemaal even geruisloos, dat heb je zelf waarschijnlijk ook al weleens ervaren. Belangrijk om op te letten bij een aankoop.

Tot slot: op slot of kapot
Dan nog even over het slot van je koffer. Alleen een rits geeft niet genoeg bescherming aan je bagage. Zorg dat er op zijn minst een slotje aan de lipjes van de rits hangt, maar kies liever nog voor geïntegreerde sloten. Als je naar de Verenigde Staten gaat, is het verstandig om een speciaal TSA-slot (Transportation Security Administration) te hebben. Hiervoor zijn speciale lopers waarmee beveiligingsmedewerkers de inhoud van je koffer kunnen inspecteren. Dan weet je zeker dat je niet met geforceerde sloten aan de overkant van de oceaan aankomt. We wensen je een fijne reis en verblijf en een veilige thuiskomst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here