Van duurzaamheid tot schrijftalent: De superkrachten van Monique Ravenstijn

0
580

Elke vrouw heeft haar eigen krachten. Deze krachten worden gevormd door de eigenschappen en kwaliteiten die een vrouw tot supervrouw maken. In deze context is het geen gek idee om te stellen dat elke vrouw bepaalde superkrachten bezit. Deze superkrachten zijn voor iedereen anders en kunnen bovendien erg uiteenlopend zijn. Monique Ravenstijn, die tijdens het Superwomen Event op 15 november 2018 de workshop ‘Hoe dan?’ gaf, is een prototypisch voorbeeld van een vrouw met zeer uiteenlopende superkrachten. Met haar verhaal laat Monique zien hoe veelzijdig je als vrouw kunt zijn, hoeveel verschillende krachten je in je hebt en hoeveel kleine manieren er zijn om iets bij te dragen aan de wereld om je heen.

Jumbo Monique

Monique is in de ondernemerswereld waarschijnlijk vooral bekend als supermarkt-onderneemster bij Jumbo, wiens gele logo we tegenwoordig niet meer weg kunnen denken uit het Nederlandse supermarktlandschap. Op dit moment zwaait Monique al met de scepter in haar ‘Jumbo Monique’ in het West-Frieze Zwaagdijk, maar daar laat ze het niet bij zitten. Op 5 december 2018 opende zij namelijk een tweede Jumbo Monique in Heerhugowaard. De winkels van Monique staan behalve voor de ‘standaard’ gastvrijheid, klantvriendelijkheid en goede service voor toewijding, eigenheid, ontwikkeling en openheid. Bij Jumbo Monique heeft iedereen aandacht voor elkaar.

Wil je meer weten over Jumbo Monique? Klik dan op het volgende linkje: https://www.jumbomonique.nl

Kleine stapjes naar een betere wereld

Tijdens haar workshop vertelde Monique hoe belangrijk zij het vindt om iets bij te dragen aan de maatschappij en de toekomst. Daarom ontwikkelde zij niet alleen haar Jumbo Monique, maar ook duurzaamheidsconcept Jeelink. Jeelink richt zich op circulariteit, vitaliteit en social care. Dit alles begint bij Jumbo Monique, waar je bijvoorbeeld afval kunt scheiden, aan de voedselbank kunt doneren of duurzame producten van lokale ondernemers kunt kopen. Op deze manier helpt Monique mensen om een kleine bijdrage te leveren aan de maatschappij en de toekomst. Bij dit alles is ‘De kracht van samen’ het uitgangspunt. Jeelink verbindt namelijk mensen, bedrijven en producten om zo een duurzame toekomst en een gezonde, leefbare wereld met een plekje voor iedereen te creëren. Jeelink en Jumbo Monique nemen ons dus bij de hand en zorgen er zo voor dat wij de wereld samen en door middel van kleine stapjes tot een betere en duurzamere plek kunnen maken.

Wil je meer weten over Jeelink? Klik dan op het volgende linkje:
https://www.jeelink.nl/

Zoek je eigen superkracht

Wie Moniques verhaal kent, kan denk ik wel concluderen dat zij haar verschillende superkrachten al heeft gevonden. Supermarkt-onderneemster, initiatiefneemster van een duurzaamheidsconcept en moeder van drie kinderen zijn, bleek voor Monique echter nog niet genoeg. Samen met psychologe Lies Wouters-Soomers bracht zij namelijk het autografische boek ‘Hoe dan?’ uit. Het boek bestaat uit een briefwisseling tussen de twee vrouwen, waarin Monique vertelt over haar leven en haar zoektocht naar geluk en succes. Lies reageert hier vervolgens op vanuit een positief psychologische visie. Op deze manier vertelt het boek hoe Lies en Monique steeds closer worden, maar ook hoe zij hun eigen kracht vinden. Zo helpt ‘Hoe dan?’ vrouwen in hun zoektocht naar hun superkracht, succes en een gelukkigere levenshouding. Bijzonder aan het boek is vooral dat de focus niet ligt op droge tips, maar op persoonlijke verhalen, door middel waarvan je steeds meer te weten komt over de hoofdpersonen. Het project van Monique en Lies sluit daarom aan bij ‘De kracht van samen’, de leus van Monique en haar duurzaamheidsconcept Jeelink. Monique schreef het boek namelijk samen met Lies, maar ze toont door middel van dit boek bovendien hoe vrouwen elkaar kunnen helpen: zij is als hoofdpersonage in haar boek samen met haar lezers en helpt hem zo om hun eigen superkracht te vinden.

Vrouwen als Monique, met haar eindeloos vooruitstrevende visie, zullen ongetwijfeld nooit stoppen met het ontdekken van nieuwe superkrachten in zichzelf en de mensen en de wereld om hen heen. Met haar verhaal laat Monique bovendien zien dat iedere vrouw haar eigen superkracht kan vinden. Hoe en wanneer verschilt per persoon, maar als je het even niet meer weet, kun je altijd inspiratie putten uit een supervrouw als Monique. En wat nog mooier is: deze inspiratiebron is nu verkrijgbaar in de vorm van 220 hapklare pagina’s, samengebonden in een boek.

Ben je benieuwd geworden naar ‘Hoe dan?’? Het verkooplinkje vind je hieronder!
https://www.bol.com/nl/p/hoe-dan/9200000099341788/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here