Is het café al oranje? Zijn de toeters er? Claudia de Breij zingt voetballied!

0
600
Illustratie: Facebook pagina OranjeLeeuwinnen

Vandaag start in Frankrijk het WK Voetbal. Voor de vrouwen welteverstaan. Het vrouwenvoetbal kwam in Nederland aarzelend op gang. Vrouwen hadden in Nederland al een halve eeuw stemrecht voordat de KNVB ze ook toestond om te gaan voetballen. Er was dus veel tegenstand voor deze sporters, uiteraard vanuit het mannenbastion der voetballers, maar maar ook feministes haalden hun neus op voor deze vrouwensport. Het vrouwenvoetbal is in Nederland eigenlijk pas de afgelopen jaren in aanzien gegroeid, waarbij het EK van 2009 in Finland een doorbraak was. En uiteraard zaten we 2 jaar terug te schreeuwen op de bank en in het café toen onze Oranje Leeuwinnen de EK-beker grepen……..

Live kijken
NOS Sport meldt dat we niets hoeven te missen van het WK spektakel. Van de openingswedstrijd morgen tot en met de finale exact een maand later: alle 52 wedstrijden worden live uitgezonden op NOS.nl en in de NOS-app. Analytici in de studio zijn Daphne Koster, Mandy van den Berg, Anouk Hoogendijk, Leonne Stentler en Tessel Middag en langs het veld geeft Pierre van Hooijdonk zijn mening.

Studio France
Ook op andere wijze is er ruimschoots aandacht voor dit WK. Studio France op NPO 3 (van 20.25 tot 23.15 uur) zendt elke dag dat er een 21.00 uur-wedstrijd is uit. Presentator Sjoerd van Ramshorst neemt met sidekick Suse van Kleef – zij is oud-voetbalster en NOS-correspondent in Engeland- en 2 gasten de dag door. Onze vrouwen spelen aanstaande dinsdag 11 juni hun eerste WK-wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.

Claudia
Ook aan ons aan de buis is gedacht. Tuurlijk is het fijn als je de oranje vlaggen en toeters klaar hebt liggen en de paprikachips en de rosé. Claudia de Breij zorgt voor de rest van de sfeer met haar kakelverse voetballied ‘Zie Die Leeuwinnen’. Ook Claudia is blij dat de voetballende vrouwen het zo goed doen. In haar jeugd was er geen sprake van dat meisjes succesvol konden worden als voetbalster. “Maar dankzij sterke vrouwen, zoals KNVB Bondsridder Vera Pauw is dat tegenwoordig gewoon mogelijk!”

Zo nu alvast even inzingen voor dinsdag:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here