Charismatische vrouwen: Simone Brummelhuis

0
689

Onder de meeste vrouwen misschien niet zo bekend maar bij ondernemers en speciaal in de tech toch zeker wel: Simone Brummelhuis. Oprichter van TheNextWomen; een platform dat vrouwelijke ondernemers steunt met advies maar ook met het vergaren van kapitaal. Helaas is het namelijk nog steeds zo dat investeerders makkelijker en meer geld steken in mannelijke ondernemers.

Charisma
Heeft Simone charisma? Ik denk van wel en ik heb haar zelf ontmoet. Iemand die zoveel mensen naar haar kan laten luisteren en zelfs enthousiast kan krijgen voor haar ideeën en ook nog geld daarin steken, moet dat ook wel hebben. Want alleen iemand met charisma kan ervoor zorgen dat mensen daadwerkelijk in actie komen en enthousiast zijn over iets dat ze niet zelf hebben bedacht.

Vanzelf gaat het niet
Is het dan allemaal vanzelf gegaan? Nee, natuurlijk niet. Ze was ooit advocaat, runde samen met een partner Iens dat later na haar vertrek voor veel geld werd verkocht aan TripAdvisor en kan dus met recht een ervaringsdeskundige genoemd worden als het om tech bedrijven gaat. Maar vanzelf is het niet gegaan. Wat ik wel mooi vind is dat ze haar kennis, invloed en kapitaal gebruikt om andere vrouwen te helpen. Inspirerend.

Venture Capital voor vrouwelijke ondernemers
Ze heeft recent een nieuw fonds voor venture capital opgericht, nadat het eerste fonds dat werd opgezet met ‘angels’ 25 door vrouwen geleide startups heeft geholpen. Daarnaast is er het internationale TheNextWomen event dat door ongeveer 1000 vrouwen wordt bezocht, op zoek naar inspiratie en workshops. Work-life balance is daar geen onderwerp maar hoe jouw bedrijf te pitchen voor een investeerder natuurlijk wel.

Zelf zegt ze over ‘de nieuwe vrouwelijke ondernemer’: “Je ziet nu een nieuwe generatie vrouwelijke ondernemers opstaan, die juist trots is op hun vrouwelijkheid en met hoge hakken en mooie jurkjes en tien miljoen euro omzet. Toen ik 35 was had de typische vrouwelijke ondernemer nog platte schoenen aan en het haar in een staart.”

TheNextWomen100
Nog een mooi initiatief is haar 100-lijst waar we al eerder over schreven. Een lijst van 100 vrouwen die flinke omzet draaien, aandelen hebben in het bedrijf waar ze werken waarmee ze dus risico’s nemen en een rolmodel zijn voor anderen. Topvrouwen in het zakelijke leven maar ook ‘de women to watch’.

Bekijk ook een van haar meest recente interviews.

Bron: NRC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here