I am Mother

0
533

Prachtig gemaakte film over een robot die een nieuwe generatie mensen opvoedt wanneer de mensheid is uitgeroeid. Sterk concept met een moderne invalshoek waarover op het moment de kranten vol over staan: AI oftewel Artificial Intelligence. Het is een Neflix original en is dan ook alleen daar te zien.

Mother
Om deze film goed te vinden, moet je nog een paar dingen weten. Allereerst is het een science fiction film maar speelt het zich gewoon op aarde af. Ten tweede zit er weinig humor in, vind ik zelf jammer want daardoor is ie wat zwaar op de hand. Het morele dilemma van het gevaar van eenzijdige informatie is prachtig. Vergeet vooral niet daarbij op te tellen dat het grootste gevaar voor deze prachtige planeet de mens zelf is. En ten derde zijn er door de film heen verrassende wendingen; daar ben ik dol op. Spoiler alert: vooral als blijkt dat de aarde helemaal niet onbevolkt is en er plotseling een overlever (Hilary Swank) voor de deur staat die alles wat Mother (de AI robot) ter discussie stelt. Want is alles wat Mother zegt waar? En wie heeft er nu gelijk?

Vrouwen in de hoofdrol
Neflix heeft wat dat aangaat zeker een streepje bij mij voor, het aantal films en serie met sterke vrouwelijk hoofdrollen is veelvuldig aanwezig, zo ook in deze film. Mooie vrouwelijke hoofdrollen zijn er weggelegd voor Mother (Rose Byrne), Daughter (Clara Rugaard) en de plotselinge binnenkomer (Hilary Swank).

MustSee or not?
Ik vind een #mustsee maar vergeet vooral niet dat ik dit soort morele dilemma’s geweldig vind, een film best wat langzamer mag gaan van mij als daarmee de hoofdrolspelers meer karakter krijgen omdat ze kunnen worden uitgediept en dat ik dol ben op sci-fi.

Hoor graag wat jij van de film vond?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here