10.000 stappen zijn misschien toch niet nodig

0
212

Ik weet niet of jij er al eentje hebt, maar ik wel. Het is een horloge, dat trilt als mijn telefoon gaat en ook een stappenteller. Niet zo’n belachelijk dure want als je even goed googled vind je ze ook voor ronde €25,- Ik heb ‘m gekocht om eraan te herinneren dat ik genoeg stappen moet maken, maar de 10.000 per dag haal ik echt niet elke dag.

Daarom ben ik zo blij te lezen dat uit het onderzoek van I-Min Lee, a professor of medicine van Harvard University, blijkt dat 150 min per week beweging lastig is, dus hebben ze het in stappen omgezet. En specifiek om het risico op een vervroegd overlijden en dan natuurlijk voor vrouwen. De data van 17.000 vrouwen werd onderzocht waarvan de meesten 70+ waren. En wat bleek? 4.500 stappen zijn al genoeg om dat risico flink omlaag te brengen! En dat hoeft ook niet op een flink tempo, gewoon wandelen is al genoeg.

Helaas
Kanttekening is natuurlijk wel dat deze studie voornamelijk oudere vrouwen bekeek en hun sterftecijfer. Het is nog niet duidelijk of dit ook het geval is bij jongere vrouwen of mannen… I-Min Lee voegde er nog wel aan toe dat het natuurlijk altijd beter is om meer stappen te nemen dan minder.

Zucht; moet ik er toch aan geloven! En met die gedachte ga ik dan nu maar naar buiten om toch nog een rondje extra te lopen!

PS ben wel nieuwsgierig; hoeveel stappen neem jij gemiddeld per dag? En wat is jouw record? Laat het mij hieronder weten!

PPS Het mijne is 18.987 stappen die ik maakte toen ik voor zaken in Londen was en kriskras afspraken in de stad had…

Bron: artikel in de Independent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here