Therapeutisch onkruid trekken

0
242

Als mijn man weer eens gestressed uit zijn werk komt, raad ik hem aan om even ‘therapeutisch onkruid te gaan trekken’. Dat heeft een aantal voordelen; dan is ie even buiten en hij heeft, net als ik, een kantoorbaan. Daarnaast hebben we best een flinke tuin dus er staat altijd onkruid dat weg moet en ik heb ooit gelezen dat er een stofje uit de aarde loskomt als je het omwoelt en daar wordt je gekukkiger van. En last, but not least, hij wordt er echt rustiger van.

Mooi initiatief
Ama Koranteng-Kumi heeft dat gegeven in iets moois omgezet: zij onderhoudt, met zo’n 50 andere vrouwen uit Amsterdam Zuidoost, de moestuintjes van Bloei & Groei het initiatief dat ze in 2013 begon. “De vrouwen die bij ons komen, zijn overbelast met zorgen voor anderen, hebben teveel of weinig werk, stressvolle situaties of weinig inkomen. Daardoor hebben ze vaak nauwelijks tijd voor zichzelf.”

Jong & oud, met verschillende culturele achtergronden, ze staan gezusterlijk naast elkaar. Ze vertelt: “Een groene omgeving heeft voor mij vaak een helende werking, misschien helpt het anderen ook. Tuinieren is een fijne bezigheidstherapie voor vrouwen en met het creëren van natuur bloeit ook de omgeving op.”

Supervrouw
Binnen no time werden er verschillende tuintjes ingericht omdat het storm liep en bij het tuinieren worden de vrouwen begeleidt door een tuincoach. Inmiddels heeft ze ook een eigen academie waar ze vrouwen opleidt tot tuincoach. Prachtig want naast dat de vrouwen  die er werken er van genieten, is er een gezonde opbrnegst en fleurt het de hele buurt op. Een echte Supervrouw die Ama Koranteng-Kumi!

Vraagje: Wat groeit er in jouw tuin? In de mijne, behalve het onkruid en mooie bloemen, ook rabarber, kruisbessen, bramen, aardbeien, peren en appels. En ik doe verwoede pogingen om gemengde sla te kweken, maar meestal winnen de slakken…

Bron: WhoCares

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here