Per jaar worden 50.000 vrouwen gedood door hun partner

0
327

Wereldwijd worden er per jaar gemiddeld 50.000 vrouwen en meisjes gedood door hun partner of een familielid. Dat blijkt uit een studie van de VN die vandaag is gepubliceerd. In 2017 ging het zelfs om 87.000 dodelijke slachtoffers.

Van je familie moet je het hebben
‘Veel vrouwen worden gedood door hun huidige of voormalige partner, maar ook door hun vaders, broers, moeders, zussen en andere familieleden’, aldus het rapport. klinkt het.’Meestal gaat het om een lange spiraal van geweld. Jaloezie en angst voor een scheiding liggen vaak aan de basis van het geweld.’

Geen fijne stijging
In vergelijking met cijfers uit 2012 gaat het om (alweer) een lichte stijging. Zoals we reeds eerder droevig moesten concluderen hier bij Supervrouwen: de gevaarlijkste man in het leven van een vrouw is haar partner’.

Latijns Amerika
De meeste slachtoffers van homicide vallen op het continent Amerika (met name in Midden en Zuid Amerika) met een percentage van 17.2. Gevolgd door Afrika (13.0%), Azie (2.3%), Europa (3.0%) en Oceanië (2.8%).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here