Het geheim van een goede goodiebag

0
292

Goodiebags zijn hip, hot en happening. Afgelopen december pakten zelfs veel bedrijven uit met zo’n tasje vol gezelligs in plaats van het aloude kerstpakket. Als je een feest geeft of een event organiseert en je wilt je gasten een fijne indruk meegeven naar huis, geef je hen bij binnenkomst of bij het weggaan een goodiebag. Met ecologische, biologische, milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoord geproduceerde spullen scoor je anno nu het beste……….

Geef ‘groen’
De van gerecycled plastic gemaakte waterfles, de blikken trommel om fruit en lekkernijen mee naar je werk te nemen, biologisch snoep en Max Havelaar-chocolade zijn momenteel populair. Vorig jaar was het Sprout-potlood een waar hebbeding. Als het ‘opgeschreven’ is en er nog een stompje van over is, groeit het in een bloempotje verder uit tot een kruid of bloem. Het voordeel van dingen die ‘blijven’ is natuurlijk dat de naam van je bedrijf onder de ogen van mensen blijft komen.

Imago
Ook de traditionele relatiegeschenken kunnen nog steeds, maar denk aan de combinatie met en de uitstraling van je bedrijf. Zo had een verzekeringsmaatschappij recent een bedrukte aansteker in haar goodiebag gestopt, waar veel commentaar op kwam. En ik weet niet hoe het met u zit, maar bij mij is wijn met schroefdop veruit favoriet, dus liggen mijn kurkentrekkers stoffig te worden in de keukenla.

Geen ouderwetse folders
Vergeet dikke stapels reclame- en foldermateriaal. Dat is echt vorige eeuw. Dit wordt door de ontvangers direct bij het oud papier gestopt. Wat wél werkt zijn vouchers, kortingsbonnen of cadeaubonnen. Mensen worden ook blij als er een code in de tas zit, waarmee ze bijvoorbeeld met voordeel digitaal kunnen shoppen.

Thematassie
Zelf ben ik altijd het meest verguld met themabags. Zo ging ik laatst na een bluesavond naar huis met een ‘Louisiana-tas’, inclusief fantastische cajun-kruiden, wijn, natuurzeep, mentholsnoepjes, een vlinderstrik en een bon waarmee ik gratis wat muziek kon downloaden. Ook over de ‘bag’ zelf was nagedacht: ‘fifty shades of blues’.

Papier
Uiteraard steek je die mooie dingen niet in plastic, maar in origineel bedrukte papieren draagtassen. Die zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, maten en kleuren en ze zijn full colour of in zwart te bedrukken met uw eigen ontwerp.

Oscars
En omdat er altijd baas boven baas bestaat, in de video hieronder de inhoud van de goodiebags zoals die worden uitgereikt aan de genomineerden bij de Oscar-uitreiking. Dat noemen ze nou ‘flink uitpakken’……………

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here