Meer vrouwen dan mannen maakten nog nooit brokken op de weg

0
223

Het was dit weekend heet en druk op de wegen in Europa. Aanstaande zaterdag 10 augustus wordt het nog drukker met heen- en terug-reizgers. Bij sommigen begint de vakantie letterlijk als ze hun straat uit rijden. Bij veel anderen breekt het zweet uit bij alleen de gedachte al aan de rit. Als er lange stukken achter elkaar moeten worden gereden en/of op buitenlandse wegen, dan wordt dit meer gezien als een kwaliteit van mannen. Vrouwen zijn daarentegen beter in het naleven van de verkeersregels en houden vaker het hoofd koel achter het stuur…..

Grote brokken, kleine brokken
Zo blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Autoverzekering.nl. Mannen scoren slechter als het aankomt op het rijden van schade. Ze hebben vaker een botsing met een ander voertuig en rijden vaker een auto total loss. Vrouwen zijn op hun beurt vaker verantwoordelijk voor meerdere, kleinere schades die ontstaan door bijvoorbeeld te hard tegen een stoeprand of drempel aan te rijden. Ook zijn er meer vrouwen dan mannen die nog nooit een ongeluk hadden.

Humor? Nou nee…
Mannen maken maar al te graag grappen over vrouwen in het verkeer. Toch blijken zij gevaarlijker te zijn op de weg. Vaak dromen ze zichzelf een Max Verstappen te zijn. De feiten liegen er niet om en het zijn eveneens de mannen die het vaakst ruzie maken met mede-weggebruikers en ook daardoor brokken maken. En dat heeft uiteraard weer invloed op de premies, daarom loont het om even te zoeken naar de goedkoopste autoverzekering.

Hoe dan?
Verhitte discussies (hierover) voeren met elkaar in de auto kan zowel figuurlijk als letterlijk dodelijk zijn. Goede afspraken maken werkt wel. Kennissen van mij hebben een vreedzame oplossing. Hij rijdt beter op snelwegen, zij beter in grote steden in de bebouwde kom en ook op de Parijse périphérique. Zo gezegd, zo gedaan. Sinds deze verdeling zitten ook hun kinderen relaxter op de achterbank. Supervrouwen wenst je een mooie reis en een behouden aankomst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here