De orgasmekloof te lijf gaan met seksspeeltjes

0
207

Reeds eerder schreven we hier bij Supervrouwen over de orgasmekloof. Vrouwen komen namelijk nog steeds minder vaak klaar dan mannen. Terwijl 95% van de mannen aangeeft een orgasme te bereiken tijdens het vrijen, gaat datzelfde maar voor 65% van de vrouwen op. Niet dat vrouwen minder libido hebben, onderzoek toont steevast aan dat ze het net zoveel willen en er even veel van genieten als mannen.

Ontgoocheld
Volgens de Huffington Post zouden er 3 grote redenen zijn voor het feit dat vrouwen zoveel minder vaak een orgasme bereiken dan mannen. Allereerst zou porno veel mannen een verkeerd beeld geven van wat een vrouw stimuleert. Wanneer ze proberen wat ze gezien hebben en merken dat dat in het echt niet werkt, raken ze ontgoocheld en geven ze op.

Vrouwen wachten?
Ten tweede zouden verschillende maatschappelijke houdingen een positieve seksualiteitsbeleving in de weg staan, zowel bij mannen als bij vrouwen. Zo wordt vrouwen over de hele wereld vaak aangeleerd dat ze andermans behoeftes voor de eigen moeten laten gaan. Ook cliché’s als ‘mannen moeten het initiatief nemen, vrouwen wachten’, hebben een slechte invloed.

De clitoris
Een 3e reden zou liggen in het feit dat veel vrouwen alleen een climax bereiken door rechtstreekse stimulatie van de clitoris. Heel wat mannen zijn zich daar niet of te weinig van bewust. Ook het feit dat de opbouw naar een orgasme voor een vrouw net iets langer duurt dan voor een man (tot 20 minuten), kan een hinderpaal vormen. Niet alle mannen houden het zo lang vol in bed en zijn te onzeker over hun orale vaardigheden.

Vrouwenseks
Het is een gegeven dat vrouwen evenveel klaarkomen door masturberen als mannen en in dezelfde tijd, namelijk 4 minuten. Lesbische vrouwen komen dan ook vaker klaar met elkaardan heteroparen. De orgasmekloof treedt dus enkel op wanneer er een man in het spel is. Wanneer een vrouw voor zichzelf weet hoe ze het fijnste tot een seksueel hoogtepunt komt, kan ze ook haar sekspartner daarin sturen. Seksspeeltjes zorgen ervoor dat vrouwen hun eigen bronnen van plezier ontdekken. En een vrouw die zichzelf kent op seksueel vlak, zal zich zekerder voelen wanneer met haar partner praat over haar behoeftes en verlangens.

Zonder man
Niet verwonderlijk dus dat de bestverkochte sextoys voor vrouwen dan ook niet penisvormig zijn. De Womanizer Premium bijvoorbeeld, die zorgt voor stimulatie van de clitoris. Door middel van luchtdrukgolven wordt een intens zuigend gevoel gecreëerd. Met 12 intensiteitsstanden goed af te stellen op de persoonlijke voorkeuren. Voorts is deze vibrator fluisterstil (<40dB) en tevens voorzien van Smart Silence, wat ervoor zorgt dat die alleen aan gaat als hij dicht bij je lichaam komt. Tenslotte is de toy snoerloos,  volledig waterproof voor veilig gebruik onder de douche en in bad. Ook is hij hierdoor zeer USB-oplaadbaar en eenvoudig schoon te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here