Premier Mette Frederiksen van Denemarken geeft Donald Trump lid op de neus

0
232

Veel staatshoofden gniffelen in hun handje of blijven beleefd knikken als president Donald Trump weer eens wat ondoordachte teksten uitbraakt, maar er is er nu eentje die de waarheid zegt. Netjes en beleefd, maar toch rechtuit en waar het op staat: Mette Frederiksen, sinds kort de premier van Denemarken. Waar een klein land groot in kan zijn. Deze vrouw deed niet alsof het idee van Trump om Groenland te kopen niet van de pot gerukt zou zijn…………….

Ook nog door een vrouw
“Groenland is niet te koop. Groenland is niet Deens. Groenland is Groenlands. Ik blijf maar hopen dat dit niet serieus is bedoeld”, aldus Mette Frederiksen in haar eerste reactie. Donald Trump probeert zijn gezicht vervolgens te redden nu hij zo openbaar op zijn nummer is gezet en bovendien door een vrouw. Hij twittert dan ook dat Frederiksen beide landen veel tijd en moeite heeft bespaard door zo direct te zijn. De president zou eigenlijk begin september naar Denemarken gaan, maar dat is nu afgeblazen.

Verrassing
Politici in Denemarken reageren verrast op het afzeggen van de Amerikaanse president. “Zelfs voor de standaarden van Donald Trump is het verrassend om zoiets belangrijks als een staatsbezoek op zo’n korte termijn af te zeggen”, aldus minister van Financiën Kristian Jensen.

Als een boos kind zegt hij het feestje af
“Het is altijd interessant om Trump te volgen”, zegt de leider van de Liberale Alliantie, Alex Vanopslagh. “Het is best opmerkelijk dat je een deel van Denemarken wilt kopen en dat je vervolgens op Twitter zegt dat je niet meer op bezoek wilt, omdat wij je verzoek afwijzen. Een beetje amateuristisch.”

Hulde aan Mette!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here