Wie of wat komt er eerder: een vrouwelijke James Bond of een gekleurde?

0
183

De acteur die na 2020 in de huid van James Bond kruipt is een actrice. Tenminste: als het aan Bond-vertolker Pierce Brosnan ligt. Hij laat weten het tijd te vinden voor een voor een vrouwelijke 007. Pierce himself speelde van 1995 t/m 2002 zelf 4x de rol. “Maak de weg vrij heren en zet een vrouw neer.! Ik denk dat het spannend zou zijn!”

Al 4 decennia succesvol concept
Er wordt al langer gespeculeerd over een vrouwelijke vertolker voor de Bondfilms. De afgelopen 40 jaar is de rol altijd door mannen gespeeld. Rondom de laatste Bond-film ‘Spectre’ verraste de vertolker vanaf 2006, Daniel Craig, de wereld met het nieuws dat hij liever zijn polsen door zou doorsnijden dan dat hij nog in een nieuwe versie zou spelen.

Lastige opvolging
Producent Barbara Broccoli meldde reeds eerder dat Bond altijd een man zal blijven. “Hij is een mannelijk personage. Hij is altijd als man geschreven en zal dat waarschijnlijk ook blijven.” In de nieuwe Bondfilm, die in 2020 in de bioscopen draait, speelt acteur Daniel Craig toch nog nog 1x de hoofdrol. De acteur gaf een nieuwe draai aan de welbekende spion en leverde vervolgens geweldig werk, volgens vriend en vijand. Hem opvolgen, is dan ook geen gemakkelijke taak.

Idris
De man die die volgens velen deze uitdaging aan moet gaan, is Idris Elba. Het zou ook geweldig zijn om 007 door een zwarte acteur gespeeld te zien worden natuurlijk. Bij vele bookmakers staat Idris Elba bovenaan het lijstje, maar zelf blijft hij de boot voorlopig afhouden.

Hillary & Barack
Het doet me (zij het op een totaal ander level) denken aan een weddenschap die ik met mijn Amerikaanse buurman afsloot in 2007. Zou de Democratische Partij een vrouw kiezen als presidentskandidaat of een gekleurde man? Buurman zat in het ‘Hillary-Kamp’, wat ik natuurlijk supertof vond. Dus ging ik uit solidariteit in het ‘Barack-kamp’ (nomen est omen) zitten. Ik zou met beiden blij geweest zijn. Maar tsja: ik ga er niet over. Ik heb nou eenmaal geen stemrecht in het land van de onbegrensde mogelijkheden. We kennen de geschiedenis en eerlijk is eerlijk: toen Barack Obama in 2009 de 44ste president van de USA werd, had ik kippenvel en een brok in mijn keel. En niet omdat ik met het wedden een fles champagne gewonnen had.

Shaken, not stirred
Van diversiteit wordt iedereen beter. Maar je moet het me maar niet kwalijk nemen dat ik (samen met Daniël Craig en Pierce Brosnan) toch hoop dat de tekst “It’s Bond. Jane Bond” spoedig uit de luidsprekers klinkt. Ik ken zat vrouwen die geen moeite hebben met een vodka-martini of drie, vier………..

Sorry, we’re British
Het was in elk geval het gesprek (zeg maar rustig: het gekrakeel) van de dag in Groot Brittannië, waar ze met al hun Brexit-shit wel even wat luchtigers kunnen gebuiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here