HUSTLERS: stripdanseressen pakken ‘de wolven van Wall Street’ terug

0
216

Na de val van zakenbank Lehman Brothers in 2008, die de economische crisis inluidde, besluit een aantal dames van plezier hun Wall Street-clientèle financieel terug te pakken. Journaliste Jessica Pressler tekent hun verhaal op in het decembernummer 2015 van New York Magazine, onder de titel ‘The Hustlers at Scores’. Nu is er de succesvolle, gelijknamige speelfilm die door recensenten wordt omschreven als een ‘feministische kraakfilm’………..

Adressenboekje
Rosie Keo (in de film Destiny, gespeeld door Constance Wu) en Samantha Barbash (in de film Ramona, gespeeld door J-Lo) waren werkzaam in een stripclub, maar zoeken in de crisis naar ‘handel’. Samantha pakt haar adressenboekje erbij, sms’t met haar voormalige vaste klanten om af te spreken. Ze stuurt vervolgens andere vrouwen die de mannen vervolgens veel alcoholische versnaperingen voeren en zelfs drugs. ‘Dronken van alcohol en vrouwelijke aandacht nemen ze hem mee naar een van de clubs waar ze een lucratief percentage van zijn uitgaven hebben uitonderhandeld”, zo omschreef Jessica Pressler het in haar artikel.

Ze strippen de creditcards
En dan kan het ‘feest’ beginnen. De vrouwen ontfutselen de creditcardgegevens van de mannen, en schrijven flinke bedragen af. Een buit van $100.000,- op een avond is niet uitzonderlijk. De slachtoffers zijn: ‘(mostly) rich, (usually) disgusting and (in their minds) pathetic’ aldus de journaliste. Die mannen kunnen zich niet zonder schaamte beklagen over een avond die ze in een stripclub doorbrachten. En als ze dat wel doen, dan is er niemand die hen gelooft.

Hebzucht
De vrouwen zien de mannen van Wall Street als dieven die Amerika in de kredietcrisis hebben gestort. Tijd om terug te pakken waar ze recht op hebben. Daarbij komen hun charmes en stripper-talenten uitstekend van pas. Maar dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan. Wanneer hebzucht de overhand krijgt, wordt de vriendinschap bedreigd en komt ook de sterke arm der wet om de hoek kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here