Amsterdamse Zuidas doneert mooie representatieve pakken voor een volgende ronde

0
266

Je wilt een representatief pak aan doen, maar je hebt even geen poen? Dan kun je terecht bij Dress For Succes, een non-profitorganisatie, die mensen met een minimuminkomen gratis voorziet van passende kleding en adviezen voor sollicitatie- of acquisitiegesprekken. In hun winkels, verspreid door heel Nederland, worden mensen geholpen met een nieuwe outfit en hun manier van presentatie. De kleding is afkomstig van donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren. Er staat nu zelfs een speciale container op de bekendste zakelijke hotspot van ons land…………

Wereldwijde primeur
Iedere werknemer aan de Zuidas kan zijn of haar representatieve kleding doneren via een speciaal hiervoor bestemde kledingcontainer. Nette pakken, jurken en schoenen krijgen zo een tweede leven, terwijl minima op zoek naar een baan zich representatief kunnen kleden om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Goed idee
Advocaat Paul Tjiam Tjiam van Simmons & Simmons kwam op het idee voor de kledingcontainer op de Zuidas nadat hij zelf een zak kleding had gedoneerd, waarna hij een inzamelactie hield op kantoor. “Met meerdere auto’s volgeladen zijn we toen naar Dress For Success in Amsterdam-West gereden. Zo’n grote particuliere donatie hadden ze nog nooit gehad,” vertelde hij eerder in Advocatie Magazine.

Betrokkenheid
Simmons & Simmons kreeg eind maart de Corporate Responsibility Gouden Zandloper van Sdu en Advocatie voor dit idee. De jury was onder de indruk van de ‘directe persoonlijke betrokkenheid’ bij het project en vond het prijzenswaardig dat een internationaal georiënteerd kantoor een lokaal initiatief voor Amsterdam en omstreken onderneemt. Tal van andere advocatenkantoren en organisaties aan de Zuidas ondersteunen het inzamelpunt.

Kringloopeconomie
En zo kan door het succes van de een ook weer een volgende succes hebben. De door mode-illustrator Piet Paris geïllustreerde rode container van ‘Dress for Succes’  staat op de hoek van de Aaron Coplandstraat en de Claude Debussylaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here