Nederlandse vrouwen laten zich in hun kledingkeuze beknotten vanwege kritiek

0
247
Farage.com.au

Een meerderheid van de Nederlandse vrouwen trekt niet de kleding aan die zijzelf het liefste zouden willen. De belangrijkste oorzaak? De mening van anderen. Met name vrouwen met maat 42 (de gemiddelde NL vrouwenmaat) dragen niet wat ze eigenlijk zouden willen. Vrouwen die zich negatief uitspreken over andermans kledingkeuze hebben het vaakst maat 38-40. Zo blijkt onderzoek in opdracht van uitgeverij Sanoma onder 4731 Nederlandse vrouwen.

Kritiek
Voor het meerendeel (97%) draagt kleding bij aan hoe zelfverzekerd ze zich voelen. Daarvoor geeft de gemiddelde Nederlandse vrouw geeft zichzelf een 7,5. De partner lijkt de grootste invloed te hebben op wat er uit de kast getrokken wordt. De helft van de vrouwen geeft aan vooral naar zijn of haar mening te luisteren. 58% geeft aan dat ze weleens negatieve opmerkingen over haar kleding krijgt en 60% geeft toe zich hieraan bij anderen te ‘bezondigen’.

Bommelding
Nu is positieve feedback natuurlijk altijd een fijn ding. Maar ik moest tijdens het lezen van deze onderzoekscijfers toch ook heel erg denken aan nevenstaande opmerking uit de strip Bommel. Je kunt namelijk heel representatief gekleed gaan op vele manieren.

Veilig
Ook zegt 72% dat het gevoel van veiligheid meespeelt bij hun kledingkeuze. Leuk is dat hoe ouder vrouwen worden, hoe beter dat gaat. Om zich veiliger te voelen kleedt 37% zich anders. 24% gaat zich praktischer kleden vanaf het moment dat ze moeder zijn en 80% vindt dat leeftijd van invloed is op wat iemand zou kunnen dragen. Ook vindt 67% dat de maat invloed heeft op hoe iemand zich zou moeten kleden. Opvallend is dat dit voornamelijk geldt voor vrouwen met kledingmaat 42 in de leeftijd 25-35 jaar en 45-65 jaar.

Blijf jezelf zuster
Ik zeg: blijf authentiek, terwijl je jezelf en je kleding goed blijft verzorgen. Uiteraard heb ik het niet over uiterlijken als ‘hotter than your daughter’, maar pakken (met broek of met rok) zijn er vandaag de dag in alle maten, soorten en stoffen. Zelfs in rekbare weefsels. Ennûh ladies: niet naar elkaar bashen, maar elkaar helpen: #Sisterhood.

Hertogin van Sussex
Meghan Markle geeft daarin een prachtig voorbeeld. (over bashen gesproken zeg, die vrouw krijgt een bagger over zich heen) Zij is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het opzetten van haar eigen kledinglijn in samenwerking met Smart Works, vergelijkbaar met ‘Dress for Succes’. Toen Meghan de organisatie bezocht, viel het haar op dat de kleding die de vrouwen aangeboden krijgen eigenlijk niet zo geschikt is om te dragen tijdens een sollicitatie. Ze besloot daarom om samen met haar eigen ontwerpers een aantal simpele, stijlvolle kledingstukken en een tas te ontwerpen, waarin een vrouw zich zelfverzekerd voelt. De collectie bestaat uit een jurk in 3 verschillende kleuren, een zwarte powersuit, een witte blouse en een leren tas in 2 kleuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here