Voor het eerst meer vrouwen dan mannen in top 50 leiderschapstalent van MT

0
232

Goudhaantjes zijn ook goudkipjes geworden. Gouden pluimvee dus. O.a. om die reden is de naam van de jaarlijkse lijst van Management Team met bestuurlijk toptalent omgedoopt van ‘Goudhaantjes’ naar ‘De MT Next Leadership 50’. Sedert 10 jaar wordt deze samengesteld door de redactie van Management Team, met input van business schools en executive search bureaus.

Rammelen
Het gaat om het grootste leiderschapstalent van Nederland onder de 45 jaar. Of zoals MT het noemt: ‘ze hebben een bliksemcarrière achter de rug en rammelen nu ongeduldig aan de poorten van de wereldwijde bestuurskamers’. Bij de vrouwen werden onder anderen geselecteerd: Tineke Bakker-Van der Veen, managing director van Boeing Benelux & Nordics, CFO van farmaceut Fagron Karin de Jong en Gwenda van Vliet, CMO van kleding-imperium G-star.

Krak
Hoofdredacteur Remy Gieling noemt het fantastisch, ‘maar ook wel logisch’. “Op veel universiteiten zien we al jaren meer vrouwen dan mannen. Daarnaast maken steeds meer bedrijven actief werk van diversiteit. We hebben zeker niet harder ons best gedaan om meer vrouwen te selecteren, de talenten zijn er gewoon. Dat het eventuele glazen plafond in Nederland keihard doorbroken wordt, zien we nu dus duidelijk terug in deze lijst.”

Gouden toekomst
De MT Next Leadership 50 is al jaren een voorspellende factor voor toekomstig C-level managers. Alumni uit de lijst zijn onder andere Pieter Elbers van KLM, Herna Verhage van PostNL. Marit van Egmond, Goudhaantje in 2017, is sinds begin dit jaar de CEO van Albert Heijn. De complete top 50 kun je HIER vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here