Bites & Business bestaat 12 ½ jaar: want vrouwen netwerken anders dan mannen

0
220

Bites & Business, het netwerk voor ondernemende vrouwen, bestaat deze maand 12 ½ jaar en viert dit met een theateravond in Utrecht. Bites & Business is een netwerk voor ondernemende vrouwen, in loondienst en zelfstandig werkzaam. Op meer dan 25 plaatsen in Nederland komen leden bijeen om met elkaar te eten, elkaar te leren kennen en elkaar verder te helpen. De netwerkdiners zijn heel bewust zonder sprekers, zodat alle tijd gebruikt kan worden om te netwerken, elkaar te inspireren en elkaar verder te helpen. In 2007 werd het in het leven geroepen door Marijke Krabbenbos.

Vrouwen netwerken anders dan mannen
“In 2006 begon ik met ondernemen en ook met netwerken. Bij veel netwerkbijeenkomsten vond ik dat er te weinig tijd was voor daadwerkelijk netwerken, omdat er een spreker was uitgenodigd en de deelnemers moesten luisteren”, vertelt Marijke over haar motivatie. “Ook viel me op dat vrouwen anders netwerken. Waar over het algemeen mannen graag vertellen over wat ze allemaal bereikt hebben, graag laten zien wat ze allemaal kunnen (het bekende apenrotsgedrag), zijn vrouwen, over het algemeen, meer gericht op de ander, op verbinding maken en helpen. Ik begon daarom etentjes te organiseren voor ondernemende vrouwen. Dit groeide uit tot het netwerk Bites & Business, zonder apenrots en altijd gericht op vragen stellen en elkaar verder helpen.”

Groot (inter)nationaal netwerk-merk
In die 12 ½ is het uitgegroeid tot een netwerk-merk van formaat, met ook enkele initiatieven buiten de landsgrenzen.  Zo’n 1000 leden komen regelmatig samen bij 150 netwerkdiners per jaar. Daarbij zijn de zogenaamde enveloppenmethode© en de succesrecepten© gelanceerd. Goed voor een zakelijk avondje me-time waarbij de ontmoeting, elkaar inspireren en elkaar verder helpen centraal staan. ‘Share, Shine, Grow’ is dan ook het motto. Daarnaast organiseert het netwerk succesvolle strategiedagen en inspirerende buitenlandse ondernemersreizen voor haar leden.

Party!
Om het jubileum knallend te vieren organiseert Bites & Business een feest. Marijke Krabbenbos: “Omdat we altijd alles doen met het talent van onze eigen leden, zijn het de leden die optreden. Uiteraard is er een lange pauze om te netwerken.” Laat het weten als je graag aanwezig wil zijn op de Theateravond op zaterdag 27 september aanstaande in Utrecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here