Geklooi aan het vrouwenlijf: borstimplantaten maakten Ancilla van de Leest te ziek om te leven

0
196
PaulaOwens.com

Al jaren zien we nieuwsberichten voorbij komen over borstimplantaten die lekken of verkleven met alle nare gevolgen van dien. Afgelopen voorjaar bleek ook nog eens dat de risico’s op een zeldzame vorm van lymfeklierkanker na een siliconen borstimplantaat beduidend groter zijn. En het gaat niet om een kleine groep vrouwen. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie maakte bekend dat alleen al tussen april 2015 en maart 2019 ruim 60.000 borstimplantaten zijn geplaatst. En dat zijn dan alleen nog de officieel geregisteerden in ons land. Ancilla van de Leest is 1 van hen…………..

Te ziek om te leven
De bekende producer en privacy-activiste heeft noodgedwongen haar borstimplantaten moeten laten verwijderen. De oud-lijsttrekker van de Piratenpartij was er letterlijk en figuurlijk doodziek van. Zo had ze veel pijnen en was ze extreem vermoeid. “Het voelde alsof ik langzaamaan te moe werd om te leven en dat was een hele enge staat om in te zijn”, schrijft ze bij een foto waarop ze haar oude implantaat vasthoudt. Bezoeken aan de dokter wezen echter niets uit. “Alles leek gezond en prima. Maar ik voelde me NIET gezond en prima.”

Blokkades
Behalve dat je van implantaten ziek kunt worden, blokkeren ze (waarschijnlijk door lekkage van siliconen) ook de werking van veel medicijnen, zoals bijvoorbeeld anti-biotica. Yolanda Hadid liet in haar boek ‘Hoor me’ weten dat ze pas nadat ze haar implantaten had verwijderd op weg kon gaan naar genezing van Lyme. Ik zelf (ook ex Lymepatient) had dezelfde ervaringen en klachten door lekkende amalgaanvullingen. Ik lag uren in de stoel van de ‘koninklijke’ dure Gooische tandarts, om ze te laten verwijderen en te vervangen door veiliger materiaal. Maar uiteindelijk was ik toen wel in staat om (met heel veel antibiotica) langzaam te genezen en te revalideren.

Lichaamsvreemd
Gisteravond keek ik naar JINEK en werd ik getroffen door Ancilla’s verhaal en door een aantal klachten die ik van mezelf herkende. Ik gun elke vrouw een fraaie borstpartij, maar let dus wel op wat voor lichaamsvreemde materialen je in je lijf laat stoppen. Ook ‘mesh matjes’ in buik of vagina die bij vrouwen met verzakkingen worden geplaatst, leveren dito ellende op.

Lipjes getuit, borstjes eruit
Zelfs ‘de koningin van de plastische chirurgie in Nederland’ is om. Marijke Helwegen moest vorig jaar eveneens met spoed onder het mes, omdat ook haar implantaten waren gaan lekken. “Van ambassadrice ben ik nu een soort klokkenluider geworden”, laat Marijke, die tegenwoordig genoeg heeft aan een bescheiden A-cupje, weten aan De Telegraaf. “Ik hoef die troep niet meer in mijn ranke lijfje!” De inmiddels 70-jarige voelt zich veel lichter nu ze verlost is van de zware siliconen en is sinds kort zelfs weer gaan hardlopen.

Gif
Na eigen onderzoek ontdekte Ancilla afgelopen zomer iets wat ‘borstimplantatenziekte’ heet. “En toen werd me heel veel duidelijk. 3 dagen nadat ik dat ontdekte, wist ik dat deze dingen er GELIJK uit moesten worden gehaald………..” Ze hoopt met het delen van haar verhaal anderen te waarschuwen. “Red wat levens en verspreid het woord over deze giftige zakjes. En als je ze overweegt, verander dan van gedachten en houd van je lichaam zoals het is. Helemaal niets is het waard om je gezondheid voor te riskeren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here