In je mooiste rode pak naar de theatershow van Janneke Wittekoek

0
226

In 2010 was de eerste ‘Dress Red Day’. Vanaf toen kwam er elk jaar aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. In die 9 jaar is er al veel bereikt. Steeds meer mensen weten dat er genderverschillen zijn. Bijvoorbeeld dat de signalen bij een hartinfarct bij vrouwen vaker minder duidelijk zijn dan bij mannen. Toch negeert 2 op de 5 vrouwen vage klachten bij een hartinfarct. Onderzoek is dus hard nodig……….

Gala
Wetenschappers zoeken manieren om het risico op hart- en vaatziekten bij vrouwen beter in te schatten, de zogenaamde genderspecifieke geneeskunde. Ze willen dat artsen in de toekomst mannen én vrouwen op maat kunnen behandelen. Zondag 29 september is het weer zover. Voor de 10e x is het dé dag van het vrouwenhart. Door rode kleding te dragen wordt aandacht gevraagd voor het vrouwenhart. En: in je rode galajurk of -pak kun je naar het theater. Want cardiologe Janneke Wittekoek verruilt de operatiekamer die dag voor het DeLaMar theater.

Wetenschap
Daar deelt de vrouwenhartdeskundige de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ze gaat tevens in gesprek met de theaterbezoekers, die via hun smartphone vragen kunnen stellen. “Bij vrouwen voor de menopauze is nog veel winst te behalen”, aldus Dr. Wittekoek. “Met behulp van simpele leefstijlaanpassingen kunnen zij verdere schade aan hart- en bloedvaten voorkomen of zelfs omkeren.”

Gezond koken
Tijdens deze ‘Vrouwenhart Show’ presenteert Janneke Wittekoek ook haar nieuwste boek ‘Healthy Heart’, dat ze samen maakte met topkok Prins van den Bergh, bekend van 24Kitchen. Het boek geeft een overzichtelijk stappenplan van hoe vrouwen hun hart fitter en gezonder kunnen maken. Meer dan 50 recepten voor ontbijt, lunch en diner helpen hierbij.

Meedoen aan Dress Red Day is heel eenvoudig
* Trek iets roods aan op 29 september
* Vraag vrienden, familie en collega’s om ook mee te doen
* Denk de hele dag in het rood: met je outfit, eten en drinken
* Deel foto’s van je outfit op social media en gebruik #dressredday

Rode loper
De première van de Vrouwenhart Show is op zondag 29 september aanstaande in theater DeLaMar in Amsterdam. Daarna wordt de voorstelling herhaald op donderdag 21 november 2019 en op donderdag 16 januari 2020.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here