Wereldmeisjesdag: ga daarom vanavond de film SOLD zien

0
233

Lakshmi is een 13-jarig Nepalees meisje. Haar vader accepteert een voorschot voor haar omdat ze gaat werken als dienstbode in Kolkata in India. In de veronderstelling dat ze genoeg geld zal verdienen om een nieuw dak voor haar moeder te kopen, reist ze met haar ‘tante’ Bimla naar ‘Happiness House’. De woning wordt geregeerd door Madam Mumtaz. Maar al snel komt Lakshi erachter dat ze is verkocht voor de prostitutie…………

Wereldmeisjesdag
Een waar gebeurd verhaal, door Patricia McCormick beschreven in het boek SOLD en tot gelijknamige film gemaakt door Emma Thompson. Op initiatief van de Unie van Soroptimistclubs en in samenwerking met Stichting Free a Girl wordt op (de avond voor) Wereldmeisjesdag donderdag 10 oktober en vrijdag 11 oktober 2019, in ruim 30 bioscoopzalen in Nederland te zien.

‘Dienstmeisje’
Lakshmi (Niyar Saikia) is een 13-jarig meisje uit een klein bergdorp in Nepal. We ontmoeten een opgewekt kind dat in een liefdevol gezin opgroeit, ook al zijn de levensomstandigheden zwaar. Wanneer haar tante vertelt dat ze werk heeft gevonden in de grote stad, is Lakshmi blij dat ze kan gaan bijdragen aan de onderhoud van haar familie. Een lange reis brengt haar naar naar Happiness House, ergens in India. De film volgt haar bestaan in wereld achter de flonkerende neonverlichting en overdadige make-up. Het begint haar te dagen waarin ze is terecht gekomen en het wordt een ware overlevingsstrijd. Ondertussen proberen de Amerikaanse fotojournaliste Sophia (Gillian Anderson) en een ‘stille’ rechercheur (David Arquette) binnen te dringen in haar wereld om de misstanden te kunnen onthullen.

Hulp
Een aangrijpend thema dat aan de orde van de dag is in grote delen van Aziƫ, het Midden-Oosten en Zuid Amerika. Alleen in India zijn er 1,2 miljoen jonge meisjes die nog dagelijks worden uitgebuit en misbruikt. En dan te bedenken hoeveel mannen zich vergrijpen aan deze tieners. Zelden worden zij bestraft. Soroptimisten zetten zich in voor de positieverbetering van meisjes en vrouwen wereldwijd. Free a Girl bevrijd meisjes uit bordelen en geeft ze met opleidingsprogramma School for Justice een nieuwe toekomst. De meisjes worden opgeleid tot advocaat, rechter, journalist, politie-agent of maatschappelijk werker. De Soroptimisten hopen samen met Free a Girl wereldwijd 10 scholen mogelijk te maken en daarmee de straffeloosheid aan te pakken.

Kijk bij Soroptimist.nl waar de film SOLD op bij jou in de buurt te zien is. Uiteraard gaan de opbrengsten van deze avonden volledig naar het mooie doel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here