Powered by Women hotelkamers: door en voor vrouwen ingericht

0
230

De wereld is ingericht voor en door mannen. Langzaam aan verschuift dat. Een beetje. Zo is het bedrijfsleven een ‘mannelijke’ manier van werken, is in de medische wetenschap de man de norm en zijn zelfs auto’s en hun veiligheidseisen ingesteld op mannenlichaam. Zo ook de hotelwereld. Het Leonardo Royal Hotel in Amsterdam is gisteren officieel geopend en zij willen zich onderscheiden met een ‘Powered by Women’-concept.

Veiligheid & Comfort
Vrouwen reizen steeds vaker alleen. Niet alleen voor fun, maar ook voor hun werk. Binnen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is het aantal vrouwen die alleen reizen gestegen naar 38%. De vrouwvriendelijke kamers van het hotel zijn op basis van hun feedback ontstaan. “Vrouwen blijken behoefte te hebben aan een bepaalde mate van veiligheid, maar ook comfort”, aldus Sandra Dreher, Vice President Sales & Marketing van Leonardo Hotels.

Katja Schuurman
Gisteravond werd dit nieuwe Powered by Women-concept geïntroduceerd door actrice en zakenvrouw Katja Schuurman. Het initiatief bevat 20 kamers op de begane grond etage (no men allowed) ingericht door en voor zakenvrouwen zoals ambassadeur Emilie Sobels en Florine Duif. Voorts zijn er speciale parkeerplaatsen voor vrouwen, die dicht bij de ingang liggen en hebben de kamers een deurspion, extra sloten en liggen ze op de begane grond. Ook wordt de room service uitsluitend gedaan door vrouwelijk personeel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here