Sophie Hilbrand experimenteert in nieuw programma met genderrollen

0
237

Prins Constantijn, Nina Warink, Fred Teeven, Ajouad El Miloudi en Susan Visser. Zomaar een paar gasten die aan tafel gaan zitten bij Sophie Hilbrand. Een talkshow? Nou, er zal veel worden gepraat in het nieuwe programma ‘It’s A Man’s World’. En wel over de traditionele rolverdeling tussen mannen en vrouwen en over onze kijk op gender en maatschappij……….

Gemanipuleerd
Het NPO 3-format gaat uit van een sociaal experiment. Door middel van gemanipuleerde spellen is het namelijk zo dat de vrouwen eigenlijk altijd als het winnende team eindigen. Dit moet aantonen welke vaak traditionele rolpatronen we nog altijd te maken hebben in onze samenleving, hoe diepgeworteld die eigenlijk zijn en wat ze voor invloed hebben op het dagelijkse leven van mannen en vrouwen.

Stereotypisch
Sophie zag dat de deelnemers zich in de eerste aflevering al direct heel stereotiep gedragen. “De mannen doen stoer, de meisjes lief en verzorgend. Ik kan je zeggen dat dat gedurende het experiment wel anders wordt.”

Psychologica
In iedere aflevering bespreekt Sophie Hilbrand samen met een bekende gast en met vaste psycholoog Kas Stuyf wat er met de deelnemers tijdens het experiment gebeurt en wat dit zegt over onze huidige maatschappij. Miljuschka Witzenhausen is de eerste gast.

‘It’s A Man’s World’, vanaf 15 oktober 2019 iedere dinsdag om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here