20 vrouwelijke acrobaten zetten een zaal op de kop

0
157
CartonsProduction.com

De vrouwelijke acrobaten van Projet PDF zijn de ‘talk of the town’ in de circuswereld. De krachtpatsers spelen op humoristische wijze met de vooroordelen en clichés van vrouwelijkheid. Bovenal zetten ze hilarische, gewaagde en ontroerende acrobatische hoogstandjes neer……………..

Sisterhood
“Het is tijd dat vrouwen elkaar vinden”, is hun motivatie en motto en dat is precies wat zo’n 20 acrobaten, clowns, trapezewerkers en andere circusartiesten plus DJ Fillette doen. Projet PDF is een Zuid-Frans collectief van vrouwen die opleidingen volgden in bijvoorbeeld Barcelona, Kiev en Toulouse en een Franse, Italiaanse, Nederlandse, Duitse en Braziliaanse origine hebben: de circuswereld heeft geen woorden nodig en is internationaal. Ze halen hun inspiratie overal vandaan en mengen allerlei theaterstijlen, dans- en circusdisciplines.

Spotten met zwaartekracht
Hun show, die ook door Nederland toert, heet ‘Portés de femmes’. Portés betekent onder meer spanwijdte, dracht, betekenis, draagkracht en notenbalk. De spelers tonen zich bewust van wie én wat ze zijn. Vrouwen, artiesten, zachtaardig, mannelijk, incompetent, lustobjecten, superhelden, idealisten. Het collectief laveert voortdurend tussen deze rollen, gebruikmakend van een kleurrijk pallet aan theaterstijlen en circusdisciplines. In vorm drijft Projet.PDF de spot met de zwaartekracht en wisselen de acrobates strakke choreografieën af met complete chaos. Inhoudelijk wordt het publiek aangezet tot nadenken over tegenstrijdigheden.

Projet.PDF – Portés De Femmes from GRioTTe on Vimeo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here