Na 26 mannen komen er nu ook 3 vrouwen op een sokkel in Central Park

0
131

Iedereen die een stedentrip naar New York maakte of er regelmatig komt voor werk, is er wel geweest. Het ruim 800 hectare grote Central Park in New York vormt een oase van rust in de beroemde metropool. Is je daar tijdens het wandelen of joggen iets opgevallen? Standbeelden? Jaha, 23 staan er van historische mannen en exact 0 van historische vrouwen. Tenzij je de fictieve ‘Alice in Wonderland’ en ‘Moeder de Gans’ op sokkels serieus neemt………

Waar zijn de vrouwen?
Dat gaat binnenkort veranderden dankzij de inspanningen van MonumentalWomen.org dat zich afvroeg: ‘Where are the woman?’ Er is nu een plek uitgekozen voor beelden van Elizabeth Cady Stanton, Susan B. Anthony en Sojourner Truth, 3 dijken van wijven die vochten voor slavernijbevrijding, stemrechten en vrouwenrechten.

Heldinnen
Sojourner Truth (1797-1883) streed haar levenlang tegen de slavernij. Elizabeth Cady Stanton (1815-1902) was de auteur van ‘Declaration of Sentiments’, het oprichtingsdocument van de Amerikaanse vrouwenrechtenbeweging. Samen met Susan B. Anthony (1820-1906) stichtte ze de krant ‘Revolution’ en de National Woman Suffrage Association.

Voorproefje
Het nieuwe standbeeld moet worden onthuld op 26 augustus 2020, ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de ratificatie van het 19e amendement op de Amerikaanse grondwet, dat de regering verbiedt vrouwen het stemrecht te ontzeggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here