Hillary & Chelsea Clinton publiceren boek met 100 Supervrouwen

0
695

Hillary en haar dochter Chelsea Clinton publiceren samen ‘The Book of Gutsy Women’, waarmee ze powervrouwen eren. Het is de eerste keer dat ze samen schreven. Hilary publiceerde reeds ‘What happened’ en ‘Chelsea schreef het jeugdboek: ‘She Persisted: 13 American Women Who Changed the World’. Het nieuwe project lijkt op een grotere uitwerking daarvan. In hun gezamelijke boek worden 100 ‘vrouwen met lef’ geportretteerd van alle tijden en van over de hele wereld. Van Marie Curie tot Greta Thunberg en van Ellen DeGeneres tot Manal Al Sharif.

Rolmodellen
“Voor ons zijn dit allemaal moedige vrouwen. Leiders die het lef hebben om op te staan tegen de status quo”, aldus Hillary Clinton (71) in een verklaring. “Dit boek is een vervolg op het gesprek dat Chelsea en ik al hebben sinds zij een jong meisje was. We laten anderen nu graag deelnemen aan dat gesprek.”

Niet tevreden met ‘nee’
Over haar eerste boek vertelt Chelsea: “Ik vind het heel fijn verhalen van meisjes en vrouwen te delen die zich geen nee lieten verkopen”, aldus Chelsea op haar Twitteraccount.

Trek je mond open
‘She persisted’ verhaalt over 13 beroemde vrouwelijke rolmodellen, waaronder Harriet Tubman, Hellen Keller, Ruby Bridges, Oprah Winfrey, Nellie Bly, Maria Tallchief, Florence Griffith Joyner, Sally Ride, Claudette Colvin, Clara Lemlich, Margaret Chase Smith, en Supreme Court Justice Sonia Sotomayor. Aan die laatste is de titel ontleend. “Ik heb dit boek geschreven voor iedereen die wel eens gezegd is haar mond te houden, voor iedereen die zich wel eens minderwaardig heeft laten voelen”, aldus de nu 39-jarige Chelsea.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here