Claudia de Breij gaat met ons weer het Oudejaar uitluiden: op naar 2020!

0
202

Voor de 2e maal gaat Claudia de Breij met ons op de drempel naar het volgend jaar het afgelopen jaar beschouwen bij de NPO. In haar Oudejaarsconference 2019 zal ‘democratie’ het hoofdthema zijn. De cabaretière ervaart, net als veel anderen, dat de lontjes korter worden en het begrip voor andersdenkenden minder. “De veilige ruimte tussen veilige meningen lijkt kleiner te zijn geworden”.

Valer
Aldus Claudia de Breij gisteravond bij De Wereld Draait Door. “We moeten met elkaar in gesprek blijven”, zegt de cabaretiere die eerder de verbinding zoekt dan de verdeeldheid. Onze democratie is volgens haar dan ook valer geworden.

Fragiel
In de DWDD-uitzending werd ook stil gestaan bij de viering van 75 jaar vrede in Nederland volgend jaar 2020. “Maar als je naar de geschiedenis kijkt, dan zie je hoe fragiel dat tijdvenster is. Dat heb ik me niet eerder gerealiseerd.”

Try Outen
Claudia de Breij heeft inmiddels al meerdere try-outs gedaan. “De eerste duurde 2,5 uur, terwijl ik op oudejaarsavond er maar 1,5 van mag maken. Er valt dus veel af, ik heb al een aantal darlings moeten killen.” Nieuwsonderwerpen die tijdens de conference aan bod komen, zijn onder meer het tekort aan geld voor het onderwijs en de boerenprotesten.

Eerste vrouw ooit
Na collega’s als Wim Kan, Seth Gaaikema, Freek de Jonge, Youp van ‘t Hek, Lebbis & Jansen, Theo Maassen, Guido Weijers en Herman Finkers was Claudia de Breij in 2016 de eerste vrouwelijke cabaretier die de jaarafsluiting op NPO voor haar rekening nam. Deze werd opgenomen in het Oude Luxor in Rotterdam en werd destijds door 2,12 miljoen mensen bekeken. Bekijk hier de tickets voor de voorstellingen van dit jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here