Vrouwen en Whiskey; een prachtige combinatie

0
531

Als je goede whisky drinkt getuigt dat van goede smaak. Vrouwen met een glas whisky in de hand geven een teken dat ze alleen met het allerbeste genoegen nemen, zijn wereldwijs en stralen zelfvertrouwen uit. Whiskydrinkers voelen zich doorgaans een stuk sexyer na het nuttigen van een goed glas whisky. Toch is whisky een typische mannendrank. Whisky creëert een gevoel van klasse en luxe. Het is een drank met een veelzijdig karakter. Whisky werd gedronken door invloedrijke mannen als Winston Churchill, Frank Sinatra en James Bond.

Ingrediënten
Whisky wordt gemaakt van een graansoort en gist. Veel voorkomende graansoorten zijn gerst, tarwe, mais en rogge. De smaak wordt ook bepaald door het rijpingsproces. Het rijpen wordt gedaan in vaten van eikenhout. Whisky dient minimaal drie jaar te rijpen. Veelgebruikte rijptijden zijn 4 jaar, 8 jaar, 12 jaar en 18 jaar, maar ouder kan ook.

Soorten
Er zijn verschillende soorten whisky’s zoals Grain whisky en Malt whisky. Het verschil zit hem in de grondstoffen; graansoorten of gerst. Scotch whisky is afkomstig uit Schotland en kent specifieke malt versies zoals johnnie walker. Deze blended whisky is de meest gedronken en gemaakte whiskysoort ter wereld. Ierse Whisky kent de favorieten Jameson en Bushmills. Bourbon whisky is een Amerikaanse versie waaronder Bourbon straight, Bourbon Rye en Straight Corn whisky. Whisky wordt puur gedronken of met ijs. Ook als mixdrank is whisky veel gebruikt; whisky cola en whisky ginger ale zijn alom bekend. De koffieliefhebbers prefereren de Bourbon Coffee.

Whisk(e)y
Het verschil in schrijfwijze hangt samen met de herkomst. Whisky uit Ierland en de Verenigde Staten wordt geschreven met een ‘e’; whisky uit Schotland en Canada kennen geen ‘e’. De schrijfwijze in Nederland is officieel Whisky.
Whisky kan een alcoholpercentage hebben van 40 tot 63 procent. Hoe ouder de whisky hoe lager het alcoholgehalte. Elk jaar dat whisky in het vat zit, verdampt ongeveer 2% per jaar. Dit staat bekend als het deel van de engelen oftewel the angels share.

Beginnen
Mocht je eens wat willen proberen dan zijn dit paar goede tips:
– begin zacht & mild; In deze categorie vallen whisky’s waarvan de sterke alcohol niet overheersend is, de whisky soepel aanvoelt in de mond en waarbij het branderige gevoel in je keel vrijwel uitblijft. Kortom: de whisky is toegankelijk voor jou om mee te beginnen.
– meteen met een fles van 50 euro of meer om te proberen is misschien niet zo’n goed idee, gelukkig hebben ze bijvoorbeeld bij Gall & Gall ook heel veel mini’s!

Waarom je voor vrouwen moet gaan die whiskey drinken
Esquire plaatste in mei een artikel hierover en geeft hun mannelijke lezers 6 tips waarom ze voor whisky drinkende vrouwen moeten gaan. Leuk onzin artikel over wat voor soort vrouwen whisky drinken. Bottomline: ze heeft zelfvertrouwen, weet wat ze wil en staat haar mannetje.

Hier nog een leuk filmpje over vrouwen en mannen die voor het eerst een whisky drinken met een nogal stevige smaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here