Wat mannen van vrouwen kunnen leren – top 5

0
65

Omdat ik vaak met gender diversiteit bezig ben, leg ik graag de nadruk op wat beide partijen kunnen leren van elkaar. Vandaag de nadruk op wat mannen van vrouwen kunnen leren. Want beide partijen hebben waarde binnen een bedrijf. Als beiden aanwezig zijn is het bedrijf meer in balans. Natuurlijk volgt morgen de blogpost wat vrouwen kunnen leren van mannen; voor de balans ­čśë

Meer omzet voor 2020

Sterker nog, talloze onderzoeken hebben inmiddels uitgewezen dat meer diversiteit gewoon meer omzet betekent. Diversiteit is dan misschien wel maatschappelijk verantwoord maar levert ook nog eens gewoon meer geld op. Geen gek idee dus om daar tijd en geld in te steken. Toch lekker als je doel voor 2020 bijvoorbeeld 5% meer omzet is.

Top 5 (volgens de mannen) wat mannen van vrouwen kunnen leren:

  1. breder perspectief – Vrouwen kijken graag verder langs de weg als er een beslissing moet genomen worden op korte termijn. Daarmee zijn die beslissingen vaak beter voor het bedrijf
  2. op je intu├»tie vertrouwen – Inmiddels heeft uitgewezen dat heel veel goede leiders beslissen op hun ‘onderbuikgevoel’ (intu├»tie). Vrouwen doen dat net wat vaker en net wat makkelijker (zou daar het gezegde ‘vrouwelijke intu├»tie’ vandaan komen ;-).
  3. hulp accepteren – Wie heeft er niet langs de weg gestaan omdat je mannelijke partner weigerde om de weg te vragen?
  4. empathie tonen – Dus niet meteen in de oplossende modus schieten. Zodat het probleem van die persoon duidelijk gezien wordt maar dan ook door henZELF wordt opgelost.
  5. multitasken – Niet blijven bij dat ene dingetje maar meerdere taken tegelijk hanteren. ┬áNiet tegelijk natuurlijk, dat werkt niet hebben veel studies al uitgewezen, maar kort na en door elkaar.

Nog meer interessante verschillen tussen mannen en vrouwen:
Vrouwen eroderen, mannen exploderen bij hart- en vaatziektes
Seks in Nederland: mannen zijn tevredener dan vrouwen
Vrouwen hebben minder economisch vertrouwen, maar beleggen beter dan mannen

Bronnen: Huffington Post en Quora.com en Inc.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here