Wat vrouwen kunnen leren van mannen

0
55

Deel twee in deze serie: wat vrouwen kunnen leren van mannen. Ook hierover is heel veel op het internet te lezen en voor het gemak heb ik ook maar even in het Engels gegoogled. plak daar nog een stuk input van wat ik van succesvolle vrouwen heb gehoord en gezien bij en dan krijg je vanzelf een Top 5.

Onze top 5

  1. Sisterhood – Mannen zijn aardig tegen elkaar als ze geen directe concurrentie van elkaar zijn. Sterker nog; ze helpen elkaar aan meer zichtbaarheid en succes. Dus prijs die vrouwelijke collega de hemel in en vice versa natuurlijk.
  2. Poker Face – Wees niet bang om met niks van tafel te lopen als je aan het onderhandelen bent. Dat komt jouw onderhandelingspositie ten goede.
  3. Doen – Vertrouw meer op je intuitie en doe. Wat ik meestal doe is dat ik bedenk wat het ergste is dat mij kan overkomen en als ik daarmee kan leven, doe ik het gewoon.
  4. Ter zake komen – Directheid is wat veel vrouwen schuwen maar in zaken is dat wel prettig. Nee is ook een antwoord. En het scheelt enorm veel tijd want dat erom heen draaien kost heel veel tijd.
  5. Jouw fouten zijn niet jouw schuld – Als er fouten worden gemaakt trekken veel vrouwen zich dat persoonlijk aan. Mannen zoeken de oorzaak veel eerder extern. Ze geven zelden zichzelf de schuld. En als ze dat wel doen, stappen ze daar weer snel over heen. Kan geen kwaad om dat wat meer te doen! Bij deze heb ik een goed voornemen voor 2020 😉

Ik heb heel veel plezier gehad in het maken van deze twee top 5 lijsten. Maar heb nog lang niet alles kunnen opschrijven wat ik ben tegen gekomen.

Ik hoor graag van jou wat je van mannen hebt geleerd of wat mannen van vrouwen kunnen leren? Als er genoeg reacties hieronder staan, beloof ik mijn lijstjes uit te breiden naar 7 of tien!

Bronnen: Oprah.com, Quora.com, TheGlobeandMail.com en Huffington Post

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here