Van dromen naar doen

2
21

‘Van dromen naar doen’ – een titel naar mijn hart. Als mensen aan mij vragen hoe ik ben gekomen waar ik nu ben is mijn antwoord altijd ‘door gewoon te doen’. Als je dan ook nog een heel sympathiek kaartje erbij krijgt van de schrijver, het boek is gesigneerd en je er een prachtige handgemaakte kaart bij krijgt met inspirerende kreet, dan heb je mij wel te pakken. In ieder geval krijg je mij zover dat ik met een glimlach begin met lezen. dank je wel Petra van Dreumel!

Iedereen droomt wel ergens van maar we willen allemaal gelukkig zijn en daar gaat dit boek over. In 40 dagen ga je met jezelf en je dromen aan de slag. De ondertitel is dan ook ‘Een cursus geluk in 40 dagen’.

In 40 dagen waarin je elke dag een oefeningetje moet doen sleept Petra je door een proces dat uiteindelijk moet leiden naar geluk. Ze heeft zelf een vreselijk ongeluk meegemaakt waardoor ze niet veel meer kon dan liggen en nadenken. Waar ze echt gelukkig van werd bijvoorbeeld. En haar liefde voor tekenen en schilderen kwam weer tevoorschijn.

Quote in van dromen naar doen
In het boek staan een aantal prachtige quotes/uitspraken waarvan ik graag deze wil delen;
“Weet je nog wie je was voordat de wereld je vertelde wie je hoort te zijn?”

Illustraties
De prachtige waterverftekeningen in it boek verdienen een aparte vermelding. Je wordt als lezer getrakteerd op iedere bladzijde. Prachtige tekeningen, achtergrond en geschilderde teksten, wat een genot. En ze zijn gemaakt door de schrijfster zelf; Petra van Dreumel.

Wat ik van het boek vind
Om nu te zeggen dat er inzichten en oefeningen in staan die heel verrassend zijn, nee. Maar het boek is werkelijk een prachtige reis langs jezelf om uit te vinden wat je echt graag wilt. Je kunt immers niet gaan doen, hoogstens een beetje, als je niet heel graag wilt.

Binnen anderhalve maand heb je een mooi beeld van jezelf om nog meer te gaan doen. En dat alleen al maakt het boek een aanrader. Want de wereld wacht op iemand als jij die doet!

En laat mij vooral ook weten wat jij gaat doen? Ik ben dol op ‘doen’ verhalen!

2 REACTIES

  1. Lieve Wendy, al heel wat tijd geleden spraken we af dat ik een blog over slapeloosheid en fijn slapen aan Supervrouwen zal toevoegen. Dat was lange tijd een (soort 🙂 ) droom. Nu gaat het ervan komen. Ook m’n boek “Vaarwel, Slapeloosheid” is na drie verhuizingen en 1 niertransplantatie aardig in de steigers. Dat gaan we DOEN, dus! xoxo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here