Hoezo Warmetruiendag?

0
39

Warmetruiendag is de grootste klimaatactie van Nederland. Ieder jaar op 7 februari wordt gevraagd de verwarming 1 graadje lager te zetten en een warme trui aan te doen om dat zo te compenseren. Het is alweer de 14e keer en wordt inmiddels gesteund door ludieke acties.

Hoezo Warmetruiendag?
De meningen zijn erover verdeeld (in Duitsland krijg je subsidie als je gas kiest als energiebron) maar een beetje minder energie gebruiken kan sowieso geen kwaad denk ik. En gelukkig zijn er plenty leuke truien, sjaals en mutsen in omloop.

Maar nu even serieus; per graag dat je CV naar beneden gaat bespaar je 6% energie en dus CO2. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2. Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2!

Kou is gezond
Er zijn legio onderzoeken gedaan dat het eigenlijk heel gezond is om je lijf bloot te stellen aan een beetje kou. Je wordt ook productiever als de temperatuur niet te hoog staat. Wel ligt die optimale temperatuur voor vrouwen hoger dan voor mannen. Lees vooral ook even dit artikel over airconditioning.

Leuke en Ludieke warmentruiendag acties
Op 7 februari wordt een trui van Amelander Wol aangeboden aan de nieuwe burgemeester van Ameland. Amelander Wol is een project waar het gaat om lokale, duurzaam geproduceerde wol. Er worden van de wol inmiddels mooie items gemaakt zoals truien en dekens, hier kan men dan ook levenslang plezier aan hebben.
In het kader van Warmetruiendag willen ze de nieuwe burgemeester kennis laten maken met de Amelander Wol. En laten zien en voelen hoe fijn en waardevol het is om een trui van eigen bodem te dragen.

Korting op warme truien, zodat je niet alleen er warm bij zit maar er ook nog leuk uitziet bij o.a. www.degroeneknoop.nl/warme-truiendag/ (ook leuke truien voor mannen) www.atorka.nl en met code WARMETRUIENDAG ook op www.malelions.com/nl/men/hoodies-sweaters/ of Google even op korting en Warmetruinedag, dan vindt je nog veel meer aanbiedingen.

En lees vooral ook dit artikel van onze gastblogger Tammy parish (in het engels) over hoe je die trui heel fashionable kunt dragen.

Ook mee doen?
Als iedereen meedoet kunnen we samen de waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog een jaar lang van energie voorzien. En wil je ook meedoen? Dat kan door je aan te melden op www.warmetruiendag.nl. Deelnemers uit het hele land hebben zich al aangemeld. In eerdere edities deden bijvoorbeeld de NS, Erasmus Universiteit Rotterdam, Arcadis, Provincie Groningen, TNO, gemeente Haarlem, Liander, Waterschap Rivierenland en tientallen (basis)scholen mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here