Wees je eigen Valentijn

0
97

Op Valentijnsdag doe je iets liefs voor iemand die je lief hebt. Dat kan iets kleins zijn maar dat mag ook groots. Wat echt jammer is dat vrouwen veel te weinig lief voor zichzelf zijn. Vrouwen zijn enorm kritisch op zichzelf, veel kritischer dan mannen. En dat is niet goed voor je zelfvertrouwen, je carriere en ook niet in relaties. Zelfverzekerde vrouwen hebben immers charisma. Net als zelfverzekerde mannen dat hebben. En ik ben zelf van mening dat als je niet van jezelf houdt, iemand anders dat ook niet kan.

Oprah zei eens in een van haar talkshows dat vrouw eerst goed voor zichzelf moet zorgen en daarna pas voor anderen. Immers, als je niet goed voor jezelf zorgt, gaat het vroeg of laat mis en dan kun je ook niet meer voor die anderen zorgen. net zoals in het vliegtuig wordt gezegd dat je eerst het zuurstofkapje op je eigen gezicht moet zetten en dan pas voor je kind moet zorgen.

Vriendinnen
Maar hoe doe je dat dan; goed voor jezelf zorgen? Allereerst zorg je ervoor dat je een paar goede vriendinnen verzamelt, vriendinnen luisteren en helpen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat vriendinnen voor vrouwen belangrijker zijn dan vrienden voor mannen…

Uiterlijk
Er goed verzorgd uitzien is ook iets wat op je lijstje zou moeten staan. Goed verzorgde vrouwen maken meer kans op een mooie carriere, krijgen meer aandacht en denken beter over zichzelf. Een mooie rode lipstick of een leuke, felgekleurde trui doen bijvoorbeeld wonderen voor je zelfvertrouwen!

Seks
Je lijf seksueel goed kennen en verwennen is ook iets dat je niet moet vergeten. Weten waar je plezier aan beleeft zorgt ervoor dat je seksleven leuk wordt, is en blijft. Dus heb je geen Valentijn, dan kun je toch plezier beleven door bijvoorbeeld een vibrator te kopen.

Op scholen wordt gelukkig ook aandacht gegeven aan seks, masturbatie en vooral ook aan veilige seks want het aantal jongeren dat zonder condoom vrijt is helaas weer toegenomen. Reden waarom dat in het radioprogramma ‘Ask me Anything’ van Jörgen Raymann ook aandacht kreeg. Terug luisteren kan hier.

Single
En mocht je denken dat jij de enige bent die alleen is, dan kan ik je gerust stellen. We hebben in Nederland zelfs ruim 3 miljoen! singles en over 10 jaar is voorspeld dat dat er zelfs 3,5 miljoen zullen zijn volgens het CBR.

Kortom, lekker alleen met Valentijn is echt niet bijzonder en zeker niet zielig. En het is misschien ook een goede gelegenheid om eens echt tijd te geven aan de werkelijke nr. 1 in je leven: JIJ.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here