Bespaar op het milieu en je geld als je een telefoon koopt

0
115

Refurbished iPhones worden steeds populairder. Niet alleen omdat ze stukken goedkoper zijn dan een nieuwe iPhone, maar ook omdat een refurbished smartphone bijdraagt aan een duurzame wereld. In dit artikel 4 redenen waarom ook jij voor een refurbished iPhone zou moeten kiezen!

Het is duurzaam

Het produceren van nieuwe apparaten is slecht voor het milieu. Er worden schadelijke stoffen voor gebruikt en er gaat met de productie veel CO2 verloren. Met een refurbished iPhone zorg je er niet alleen voor dat er minder broeikasgassen en andere schadelijke stoffen worden uitgestoten, maar ook dat deze niet bij het afval terecht komt en dat er niet opnieuw delfstoffen moeten worden gewonnen.

Je bespaart veel geld

De voornaamste reden dat we eerder voor een refurbished smartphone kiezen, is omdat deze veel goedkoper is dan een nieuw exemplaar. De nieuwste iPhones worden tegenwoordig verkocht voor zo’n €800, met uitschieters naar zelfs €1.200. Dat is wel heel zonde als je je bedenkt dat je hetzelfde exemplaar voor veel minder geld kunt krijgen. Zo kun je een iPhone 8 refurbished al kopen voor €320, dat is nog eens wat anders dan de €540 die Apple ervoor vraagt.

Goede kwaliteit

Maar is zo’n refurbished iPhone niet heel oud en versleten? Refurbished iPhones zijn goed gecontroleerd en getest, de benodigde onderdelen zijn vernieuwd en ze zijn intensief gereinigd. Dat betekent dat de kwaliteit van een refurbished iPhone niet onderdoet voor die van een nieuw exemplaar. Daarnaast krijg je vaak 1 tot 2 jaar garantie, wat meer is dan wanneer je een geheel nieuwe iPhone aanschaft via Apple!

Weinig innovaties

Wil je niet altijd de allernieuwste smartphone? Dan is refurbished een goede keuze. Meestal komen de nieuwste smartphones al een jaar na de release als refurbished op de markt. En waar vroeger de verschillen tussen de modellen nog heel groot waren door de vele innovaties, vallen deze tegenwoordig heel erg mee. Het grootste verschil zit nu vaak in de camera en de snelheid van de processor, maar als je het vorige model kiest zit je meer dan goed (persoonlijke ervaring).

Nog meer geld besparen? Lees dan eens dit artikel over Renee Lamboo, besparingsexpert voor oa.a. De Telegraaf.

Nog meer voor het milieu doen? Dan is dit boek misschien iets voor jou, lees onze review van ‘Zero waste project’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here