Wat is het perfecte cadeau?

0
118

Goede cadeaus geven is niet makkelijk. Weinig is zo moeilijk als het vinden van het perfecte cadeau. Een cadeau dat de ontvanger verrast omdat het echt bij diegene past.

Wanneer moet je een lijstje maken?

Het is prettig als je weet hebt van een wensenlijstje. Het is minder spannend om iets te geven waarvan je zeker weet dat het in de smaak valt, maar je weet zeker dat het gewaardeerd wordt. Uit onderzoek blijkt dat wensenlijstjes het best werken bij kennissen of onbekenden. Bij cadeaus aan vrienden worden lijstjes wel eens aan de kant gelegd.

Een voor jou en een voor haar

Geef iets wat je zelf ook zou willen ontvangen. Of nog beter wat je geeft, heb je jezelf ook gegeven. Van het nieuwste kookboek heb je twee exemplaren gekocht. Het cadeau krijgt dan een extra waarde omdat jij het zelf ook waardevol vindt. Leuk idee is om eenzelfde beschermhoes voor de smartphone te kopen. Met een passende opdruk voor de vaste donderdagavond (of juist niet). Goede vriendinnen met dezelfde telefoon! Je moet wel het juiste hoesje kopen dus heeft jouw vriendin een Samsung Galaxy a71, koop dan het galaxy a71 hoesje. Een hoesje moet immers goed passen. Dus zoek subtiel uit wat voor telefoon ze heeft.

Geef een ervaring cadeau

Een cadeau met een activiteit kan een goed idee zijn. Theaterkaartjes, kookles, een ballonvlucht, een bierproeverij, een massage, een dagje uit, een weekendje weg. In plaats van een artikel geef je een ervaring weg. Overigens hoef je als gulle gever niet per se mee met het cadeau-uitstapje. Het kan wel, maar hoeft niet. Het gaat om het gunnen.

Boven je budget?

Is een wens voor een bepaald cadeau te duur, kies dan niet voor een surrogaat. Degene die het ontvangt zal er niet echt blij mee zijn. Geef in zo’n situatie een bijdrage in de vorm van een gevulde enveloppe. Toegegeven, geld geven is niet het mooiste en het voelt als een niet compleet cadeau, maar de ontvanger is er waarschijnlijk wel blij mee. Geef dan een leuke kaart waaruit blijkt dat je toch je best hebt gedaan. Hier een paar leuke verjaardagskaart ideeën. Dit maakt elk cadeau net een beetje specialer.

Nog meer lezen over cadeautjes kopen?

Cadeautjes stress
Cadeaus inpakken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here