Alleen op reis

0
25

Solo op reis, is dat niet saai en minder veilig? Dat kan maar, dat hoeft niet het geval te zijn. Er zitten ontelbaar veel voordelen aan een solo reis. Zo is solo reizen niet alleen verrijkend, je leert ook nog eens heel veel nieuwe mensen kennen, wordt je nog zelfstandiger en beleef je het buitenland op een hele andere manier. Wil jij binnenkort ook alleen op reis? Wij helpen je een handje op weg met de leukste bestemmingen voor solo reizigers.

Het pittoreske Italië

Veel reizigers die voor de eerste keer alleen op reis gaan, kiezen voor Italië. Dit is namelijk niet alleen een veilig land voor solo reizigers, er valt ook nog eens ontzettend veel te zien en te doen. De combinatie van het aangename weer, het heerlijke Italiaanse eten, de wijnen, de cultuur, historie en de gastvrijheid van de Italianen maken het de perfecte bestemming. Daarnaast kun je je in het land gemakkelijk met het openbaar vervoer verplaatsen van stad naar stad, want Italië kent een heel goed treinennetwerk. Ben je enthousiast geworden over een (eerste) solo reis naar Italië? Dan zijn de Amalfikust, Bologna, Cinque Terre en Toscane plekken die je zeker niet mag overslaan. En voor reistips over Sicilië klik je hier.

Backpacken in Peru

Zuid-Amerika is erg populair onder backpackers, en dan met name Peru. Niet alleen vanwege Machu Picchu, de Inca-ruïnes in Cusco, maar ook de prachtige natuur en de vriendelijke bevolking dragen daaraan bij. Daarnaast worden er veel rondleidingen en rondreizen georganiseerd in het land, waar je bij kunt aanhaken als solo reiziger. Zo leer je niet alleen meer over het land, maar leer je ook nieuwe mensen kennen. Wil je graag gaan backpacken door Peru, maar liever niet helemaal alleen? Sluit je dan aan bij een georganiseerde rondreis, bijvoorbeeld via Tenzingtravel.nl. En nog een laatste tip: vergeet niet om goede wandelschoenen mee te nemen.

Safe in IJsland

IJsland, een land met wonderschone natuur vol vulkanen, gletsjers, kliffen, en niet te vergeten het noorderlicht. Wanneer steden je minder interesseren en je liever de natuur in gaat, dan is IJsland de perfecte bestemming. Wel wat kouder en minder zonnig dan de vorige bestemmingen, maar daarom zeker niet minder de moeite waard. De bevolking is erg vriendelijk en spreekt over het algemeen goed Engels. Daarnaast is IJsland volgens de Global Peace Index al sinds 2008 het veiligste land ter wereld. Dus dat solo reizen voor vrouwen onveilig is, is nu geen excuus meer. Hup, boeken die solo reis!

Heb je nog steeds geen idee waar je heen moet gaan? Lees dan onze blog over Reismeisje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here